Een doelpunt in blessuretijd bezorgde Roma een 2-1 thuiszege tegen Lecce

5 november (Reuters) – Doelpunten in blessuretijd van Sardar Azmoun en Romelu Lukaku bezorgden AS Roma zondag een dramatische 2-1 overwinning thuis tegen Lecce in de Serie A, hun vierde overwinning in vijf competitiewedstrijden om het gat met de top vier te dichten . vier punten.

Lecce-aanvaller Pontus Almqvist zette de bezoekers op voorsprong in de 72e minuut voordat Azmoun met een krachtige kopbal gelijk maakte voor Roma en Lukaku de overwinning bezegelde toen hij een schot met links in de bovenhoek afvuurde.

Roma, dat op 12 november in de derby tegen Lazio speelt na donderdag op bezoek bij Slavia Praag in de Europa League, schoof op naar de achtste plaats in het klassement met 17 punten uit 11 wedstrijden.

Ze staan ​​vier punten achter op de vierde plaats Napoli en elf punten achter koploper Inter Milan. Lecce staat op de 11e plaats met 13 punten.

“We hebben de oude filosofie overgenomen dat verliezen met één of tien doelpunten verschil hetzelfde is”, vertelde coach Jose Mourinho aan DAZN.

“In de eerste helft had de wedstrijd voor ons al bijna voorbij kunnen zijn, maar uiteindelijk heeft de ploeg de moed erin gelegd en gereageerd op een zeer risicovolle situatie.

“Deze drie punten zijn heel belangrijk voor ons, nu staan ​​we dichter bij de anderen.”

De Belgische spits Lukaku verspeelde een vroege kans om de ploeg van Mourinho vanaf de strafschopstip op voorsprong te zetten, nadat ze een strafschop kregen toegekend toen het schot van Paulo Dybala de hand van Federico Baschirotto raakte.

Het schot van Lukaku ging echter laag richting het midden van het doel en Lecce-doelman Wladimiro Falcone wist in de vijfde minuut zijn inzet te dwarsbomen.

Het was de eerste keer dat de 30-jarige er in zijn Serie A-carrière niet in slaagde een penalty om te zetten, na veertien succesvolle pogingen voor Inter en Roma.

Dybala, die terugkeerde naar de basisopstelling van Roma na een maand gemist te hebben met een knieblessure, slaagde er in de 30e minuut bijna niet in te scoren.

Roma had meer balbezit en was in de eerste 45 minuten de betere ploeg, maar slaagde er niet in om te kapitaliseren.

Ze overleefden de schrik in de 54e minuut toen Marin Pongracic door de verdediging brak en het strafschopgebied binnendrong om van dichtbij aan te vallen, maar doelman Rui Patricio was alert en pakte de bal.

Lecce kwam echter op voorsprong via Almqvist toen hij een pass in het strafschopgebied kreeg en een nauwkeurig laag schot in de linkerbenedenhoek afvuurde.

Het schot van Dybala zeilde elf minuten voor tijd over de lat, maar de ploeg van Mourinho bleef proberen de gelijkmaker te maken en invaller Azmoun kopte de bal in de eerste minuut van de blessuretijd voordat Lukaku de overwinning bezegelde met een schot van dichtbij in de verre bovenhoek. ruim twee minuten later.