Eden Hazard voert fitnessretour op terwijl Groep B-winnaars België verslaan Finland, dat nerveus moet wachten op de laatste-16

Hhallo en welkom bij Telegraaf Sport’s live verslag van de wedstrijd in groep B van vanavond tussen Finland en België in Sint-Petersburg.

De Belgische aanvoerder Eden Hazard zei dat zijn talrijke enkelbreuken betekenden dat het nooit meer hetzelfde zou zijn als 10 jaar geleden, maar hij was vastbesloten om te bewijzen dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan presteren op het Europees Kampioenschap.

Hazard zal vanavond voor het eerst starten in de wedstrijd van Euro 2020 tegen Finland, bevestigde zijn coach Roberto Martinez. Maar de 28-jarige aanvaller zei dat hij misschien niet klaar is om de volledige 90 minuten te spelen.

“Ik heb nooit aan mijn kwaliteiten getwijfeld, maar of ik 100% fit zou zijn voor het EK zou een vraag zijn. Ik heb drie keer mijn enkel gebroken, het zal nooit meer hetzelfde zijn als 10 jaar geleden. Maar dat weet ik als ik in vorm ben, dat ik mezelf op het veld kan bewijzen en daar ben ik nu mee bezig.

“Ik ben nog niet 100 procent, maar ik ben klaar om te starten. Maar dat was het plan, om mij geleidelijk mee te nemen. Het is vooral belangrijk om helemaal fit te zijn in de knock-outfase. Dan moet ik in topvorm zijn .”

Twee van de twee overwinningen voor België betekenen dat ze door zijn naar de laatste 16, en Martinez gebruikt de wedstrijd tegen de Finnen om ervoor te zorgen dat Hazard, Kevin De Bruyne en Axel Witsel, ook terug van een blessure, meer speeltijd krijgen.

“We zullen zien hoe de wedstrijd verloopt, maar ik ben misschien niet klaar voor 90 minuten. Maar ik zal zoveel mogelijk minuten spelen op een hoog niveau. Als het 50 minuten is, wordt het 50. Als het 60 is, is het zal 60 zijn. We zullen zien”, vertelde hij zondag op een persconferentie.

Hazard werd ingezet als invaller in de openingswedstrijden van België, een daverende 3-0 overwinning op Rusland in Sint-Petersburg en een come-from-behind overwinning op Denemarken in Kopenhagen. Hij was een twijfelgeval in de Belgische pre-toernooivoorbereidingen na een seizoen vol blessures bij Real Madrid.

België, een van de favorieten van Euro 2020, zal naar verwachting de groep winnen en op schema blijven voor de titel, maar Hazard zei dat de gedachten aan een eerste grote titel voor het land nog ver weg waren.

“We moeten nog steeds werken om beter te worden. We doen ons best om beter te worden, te beginnen met morgen. Het toernooi duurt nog lang en we proberen zo ver mogelijk te komen. Er zijn nog steeds verbeterpunten, maar we werken met hen.”

Reuters

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.