Duitsland en België passeren het kruispunt Waar Nieuw-Zeeland en Nederland op de loer liggen

De eerste set van cross-over wedstrijden toonde twee kanten van hoekschoppen. Voor Duitsland, hoewel ze erin geslaagd zijn om een ​​1-0 overwinning op Zuid-Afrika te behalen, zullen ze gefrustreerd terugkijken op enkele van de kansen die smeekten. Toen stapte België op en toonde een perfecte afwerking van spelhervattingen toen ze Chili met 5-0 versloegen.

Door deze resultaten treft Chili nu China en Zuid-Afrika neemt het op tegen Ierland in de race om de koppositie van het klassement met 13-16. Duitsland treft nu Nieuw-Zeeland in de kwartfinales, terwijl België het opneemt tegen buren en titelverdediger, Nederland.

Watch: Chilean Hockey Player Francisca Tala Proposes to Boyfriend After Scoring Against The Netherlands

Duitsland vs Zuid-Afrika (crossover)

Met Duitsland op de vierde plaats in de FIH World Rankings en Zuid-Afrika op de 16e plaats, zal het altijd een zware uitdaging zijn voor de lager gerangschikte teams. De combinatie van een formidabele verdediging, koppigheid, een geweldige keeper en een beetje geluk houdt de stand echter op 1-o en Zuid-Afrika krijgt internationaal veel lof voor hun prestatie.

De eerste helft stond in het teken van Duitse druk en een stevige Zuid-Afrikaanse verdediging, met 0-0 als resultaat. Amelie Wortmann kwam het dichtst bij in de openingswissel maar schoot naast.

Valentin Altenburg, Hoofd Coach van Duitsland, zei tijdens de rust dat hij tevreden was met de manier waarop zijn team het spel benaderde en speelde, behalve in de laatste actie voor het doel.

Natuurlijk hadden zes corners, voor de twee van Zuid-Afrika, Duitsland alle kans gegeven om te scoren, maar in de eerste 30 minuten ging het niet goed voor de hoger gerangschikte kant.

Hoofdcoach Gile Bonnet van Zuid-Afrika sprak over het gelukselement dat zijn team genoot, hoewel hij ook zijn verdedigingswerk prees.

In de tweede helft zette Duitsland de Zuid-Afrikaanse cirkel echt onder druk. Er was een duidelijke toename in intensiteit en de initiële druk zag een reeks corners worden toegekend. Phumelela Mbande zorgde voor een geweldige dubbele redding van de eerste, waarna Duitsland de routine voor de volgende verknalde.

Bij de derde poging brak Nike Lorenz uiteindelijk de impasse met het juiste schot. Het doelpunt leek de spanning aan Duitse zijde op te heffen en de aanvallende beweging begon te stromen. Viktoria Huse stuurde een schot over de Zuid-Afrikaanse lat en Pia Maertens en Anne Schroeder begonnen in en rond de cirkel voor echte afleiding te zorgen.

Toch bleef de stand 1-0 toen beide teams het laatste kwartier ingingen. Dat was vooral te danken aan het moedig verlopen van de strafcorner door Kristen Paton en Jean-Leigh du Toit. Duitsland zal zich zorgen maken dat ze 16 corners hebben gewonnen en slechts één doelpunt hebben gemaakt.

Net toen Bonnet in de laatste minuut overwoog om zijn keeper los te laten, kreeg Edith Molikoe een kaart en werd de optie geschrapt.

Nike Player of the Match Lorenz (GER) zei: ‘Het was een zware wedstrijd. We hebben nog nooit tegen Zuid-Afrika gespeeld en veel doelpunten gemaakt, dus dat is niet verwonderlijk. We moeten de volgende keer zeker meer uit onze hoeken halen. Om kans te maken om dit WK te winnen, moeten we meer goals maken.’

België vs Chili

België kende hun beste start toen ze verdedigden tegen een drukke Chileen in hun cirkel, een goed gepositioneerde bal van Michelle Struijk onderschepten, het andere uiteinde van het veld versnelden en een corner wonnen. Stephanie Vanden Borre maakte geen fout toen ze de bal in de hoek van het doel van Claudia Schuler schoot.

De tweede corner werd briljant gered door Schuler, maar België won achtereenvolgens twee re-awards. Het was echter een mooie vrije trap van Louise Versavel, nadat ze een pass had gekregen van Alix Gerniers, wat resulteerde in het tweede doelpunt. Versavel sprintte langs de linkerkant van het veld en schoot de bal op Justine Rasir om hem naar huis te duwen.

Vlak voor het fluitsignaal van het kwartier scoorde Stephanie Vanden Borre haar tweede om België echt aan het stuur te zetten.

Chili’s ellende escaleerde in het tweede kwart toen Charlotte Engelbert zich op de juiste plaats bevond om een ​​strafcorner binnen te schieten die in het net terugkaatste.

Het derde kwart leverde nog een doelpunt op en het was een kraker. Charlotte Engelbert pakte de bal op haar eigen helft en schakelde toen van versnelling om het veld op te rennen, om de laatste verdediger heen en vervolgens langs de snel naderende doelman te schieten.

In het vierde kwart liet Chili hun hoger geplaatste tegenstanders echt niet op hun lauweren rusten toen ze een reeks corners wonnen. Helaas voor Sergio Vigil en zijn spelers was de Belgische verdediging net zo gepassioneerd als de voorhoede.

België had een kans om hun zesde doelpunt te maken in de laatste minuten, maar Schuler maakte een geweldige atletische redding om Ambre Ballenghein te weigeren.

Speler van de wedstrijd Charlotte Engelbert (BEL) zei: “Ik dacht dat het wat moeilijker zou worden, maar we scoorden vroeg en dat kalmeerde ons. Het was geweldig om voor onze fans te spelen en nu kijken we uit naar volgende week tegen Nederland, we hebben niets te verliezen.’

De aanvoerder van Chili, Camila Caram, zei: “Het was een zware wedstrijd. Het is moeilijk om het hele toernooi op niveau te blijven. Ik denk dat ons niveau een beetje is gedaald in dit spel. Nu moeten we de bladzijde omslaan en ons concentreren op onze volgende wedstrijd, morgen. Alles is voor ons de eerste keer, dus we proberen gewoon mee te doen met de grote teams.’

De FIH Women’s Hockey World Cup gaat zondag 10 juli verder, de eerste twee wedstrijden vinden plaats in het Wagener Stadion in Amstelveen. Ierland speelt om 13:00 uur tegen Zuid-Afrika in de play-offs 9-16, gevolgd door China tegen Chili om 15:30 uur.

Dan de tweede set cross-overs, met Engeland tegen Korea om 18.00 uur, daarna Spanje tegen India om 21.30 uur. Beide wedstrijden worden gespeeld in het Estadi Olimpic de Terrassa.

Lees hier al het laatste nieuws, het laatste nieuws, bekijk topvideo’s en live tv.