Dubbel negatief: mannen verliezen van België, missen kans om naar de top te klimmen; Vrouwen verliezen 0-5: The Tribune India

PTI

Antwerpen, 12 juni

Alexander Hendrickx scoorde tweemaal terwijl België een spannende 3-2 overwinning behaalde op India in de tweede etappe van hun FIH Pro League double-header hier vandaag.

Hendrickx (49e en 59e minuut) scoorde tweemaal in het vierde kwart met een 33e minuut staking van Nicolas de Kerpel toen de olympische kampioenen van 0-1 achter kwamen.

Sharmila Devi uit India vecht om de bal met Emma Puvrez uit België. Indiaas hockey

Abhishek (25) had India op voorsprong gezet, terwijl Mandeep Singh (60) wat troost had vlak voor de laatste toeter. Met deze overwinning klommen de Olympische en wereldkampioenen op naar de tweede plaats in de puntenlijst, terwijl India zakte naar de derde plaats. India neemt het volgende week op tegen koploper Nederland.

België controleerde de wedstrijd vroeg met beter balbezit. Ze kregen de eerste corner maar verspeelden de kans. India kreeg in de vijfde minuut hun kans toen het schot van Sukhjeet Singh van dichtbij over de lat stuiterde.

India kreeg vijf minuten in het tweede kwart een corner, maar de drag-flick van Harmanpreet Singh werd voortreffelijk gered door doelman Vincent Vanasch.

India brak door met een schitterend velddoelpunt. Abhishek week af na een pass van Gurjant Singh, die uitstekend combineerde met Vivek Sagar Prasad in de cirkel.

De gastheren leken vroeg in de tweede helft gelijk te maken en vonden succes in de tegenaanval. De Kerpel werkte strak af na een voorzet van Arthur de Sloover.

Na een strak maar doelpuntloos derde kwart scoorde België kort na de herstart opnieuw. Hendrickx zette een strafcorner om met een razendsnelle drag-flick, die door de benen van PR-doelman Sreejesh ging.

Met nog vier minuten te gaan kreeg India een corner, maar opnieuw redde Vincent de inzet van de bezoekers. Onder druk van India viel België de wedstrijd aan nadat Hendrickx een penalty shoot-out had omgezet. Mandeep verkleinde de voorsprong echter in seconden. India vecht in de laatste seconden dicht bij een overval, maar het schot van Vivek van dichtbij mist het doel.

vrouwenstrijd

Het Indiase damesteam beleefde een onvergetelijke dag op kantoor toen ze vandaag een 0-5 pak slaag kregen van België. Barbara Nelen (2e minuut), Charlotte Englebert (4e), Abi Raye (19e), Stephanie Vanden Borre (23) en Ambre Ballenghien (36e) scoorden voor de gastheren.