Details, hoogtepunten, statistieken en toppresteerders uit de halve finale van de dames toen Nederland en België zegevierden

Vier teams gingen op 7 augustus aan de slag met de sterke hoop op het winnen van een gouden medaille in het dameshockey Parijs in 2024 toen de halve finales plaatsvonden in het Yves-du-Manoir-stadion. Nu, na een dag vol actie, Nederlands En Volksrepubliek China zullen hun zoektocht naar tijdelijk goud voortzetten Argentinië En België zal strijden om brons.

Nederland, dat een staat van dienst heeft op het gebied van succes in de sport, versloeg Argentinië comfortabel met een eindscore van 3-0 om door te gaan naar de finale. De Zuid-Amerikanen hadden meer schoten dan hun tegenstanders, maar konden er geen enkele omzetten. De Nederlanders scoorden twee van hun drie doelpunten in de tweede helft, waarna er in de derde nog een doelpunt aan werd toegevoegd. Doelpunten gescoord door Luna Noa FokkeLaura Nunnink, schrijfster En Jibbie Jansen.

Beginnend om Athene 2004Het Nederlandse damesteam is de afgelopen twintig jaar op elke Olympische Spelen doorgedrongen tot de hockeyfinale. Ze zijn het meest succesvolle land in de sport en hebben negen medailles mee naar huis genomen sinds de opening voor vrouwen in 1980. Vier van deze medailles zijn van goud en ze zullen hun aantal de komende dagen nog verder aanvullen. Ze wonnen onlangs goud in Olympische Spelen van 2020 in Tokioversloeg Argentinië in de finale.

De tweede halve finale van de dag was bijzonder spannend, waarbij de Volksrepubliek China België versloeg in een strafschoppenserie met 3-2, nadat de wedstrijd in de reguliere speeltijd in een 1-1 gelijkspel eindigde. Zou Meirong opende de score voor de Volksrepubliek China met een doelpunt in de 18e minuut, wat tot de laatste minuut de enige score van de wedstrijd was. Emma Puvrez maakte gelijk in de 59e minuut om een ​​penalty shootout af te dwingen waarin België een comebackpoging niet kon voltooien.