Dessers opende seizoensrekening toen Genk zonder Onuachu boog voor Club Brugge

De Nigeriaan was op doel, maar de Blauw-Wit werd het zwijgen opgelegd in het Jan Breydelstadion

Cyriel Dessers scoorde zijn eerste doelpunt in de Belgische Eerste Klasse van het nieuwe seizoen in de 3-2 nederlaag van Genk bij Club Brugge.

De international van Nigeria heeft het evenwicht aan zijn zijde hersteld, maar de gastheren kwamen terug om het seizoen 2022-23 met een winnende noot te beginnen.

In een strakke wedstrijd gespeeld in het Jan Breydelstadion kwam Club Brugge in de 22e minuut op voorsprong dankzij een inzet van Andreas Skov Olsen.

De Deense international schoot een voorzet van Ferran Jutgla tot ver in de verre hoek van het doel van Maarten Vandevoordt.

De voorsprong duurde acht minuten en Dessers maakte op het halfuur de nivellering voor Blauw-Wit.

Profiterend van het voorzet van Daniel Munoz schoot de Super Eagle het dak van het doel van Simon Mignolet op toen beide teams de eerste helft ingingen met één doelpunt per stuk.

Twee minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong nadat de Burundese prospect Mike Ndayishimiye een assist van Junya Ito scoorde.

De tegenslag zorgde ervoor dat Club Brugge terugkaatste en in de 60e minuut de 2-2 maakte met Hans Vanaken op het scoreformulier.

Met de wedstrijd op weg naar een no-win, no-lose record, maakte de Ghanese Joseph Paintsil een fout op Clinton Mata in het strafschopgebied, wat scheidsrechter Nicolas Laforge ertoe bracht een penalty toe te kennen.

Hoewel Cyle Larin het volgende schot miste, dreunde Skov Olsen de rebound binnen om de ploeg van Wouter Vrancken met gebogen hoofd naar huis te sturen.

Na 78 minuten werd Dessers vervangen door Andras Nemeth met Aziz Ouattara Mohammed uit Ivoorkust als ongebruikte invaller.

De Nigeriaanse international Paul Onuachu stond naast de Tanzaniaanse Theo Bogonda en Kelvin John niet op de lijst voor actie van Genk.

Aan de andere kant speelde de Angola-international Mata 90 minuten, terwijl de Nigeriaanse international David Okereke en Abakar Sylla uit Ivoorkust de hele wedstrijd op de bank bleven.

Na indruk te hebben gemaakt tijdens zijn huurperiode bij Feyenoord vorig seizoen – waarin hij naar voren kwam als topscorer van de UEFA European Conference League – keerde Dessers terug naar België om zijn professionele carrière voort te zetten.

Hij zal naar verwachting een belangrijke rol spelen als Genk op zoek gaat naar een vijfde Belgische landstitel. Ze zullen ernaar streven om terug te keren naar winnende manieren wanneer ze Standard Luik op 31 juli hosten.