Crystal Palace 0-1 Chelsea: Hakim Ziyech pakte blessuretijdwinst voor ‘uitgeputte’ wereldkampioen Thomas Tuchel | Voetbal Nieuws

Hakim Ziyech’s volley in de 89e minuut bezorgde nieuwe wereldkampioen Chelsea een 1-0 overwinning op Crystal Palace.

De wedstrijd leek voorbestemd om doelpuntloos te eindigen, maar de Blues maakten er negen overwinningen op Palace nadat de voorzet van invaller Marcos Alonso Ziyech vrij op de achterste paal vond om de positie van Chelsea op de derde plaats te versterken.

De mannen van Thomas Tuchel hebben zeven punten voorsprong op de als vierde geplaatste Manchester United, die zondag een kans heeft om het gat te dichten wanneer ze tegen Leeds spelen. Sky Sports Premier League.

Afbeelding:
Ziyech viert zijn doelpunt voordat de VAR het afkeurt wegens buitenspel

Tuchel vindt dat Chelsea in het nadeel is, omdat hij uit Abu Dhabi is gereisd voor het WK voor clubs, en zei dat zijn spelers “een beetje moe” waren voor het Champions League-duel van dinsdag met Lille.

“We kwamen uit een hitte van 30 graden en hadden zes spelers ijskoud door de airconditioning in het vliegtuig, degenen die kwamen van de jetlag die ze in Abu Dhabi hadden”, zei Tuchel, nadat zijn kant de opeenvolgende competitieoverwinningen had behaald. voor het eerst sinds oktober.

“Geen enkele speler slaapt goed in Abu Dhabi vanwege het temperatuur- en tijdsverschil.”

Team nieuws

• Cesar Azpilicueta en Mason Mount vielen uit Chelsea-selectie door een blessure
  • Reece James is niet beschikbaar omdat hij herstelt van een hamstringblessure
  • Cheikhou Kouyate keert voor het eerst terug naar Crystal Palace als basiself na het winnen van de AFCON-campagne met Senegal
  • James McArthur start voor het eerst sinds november na herstel van blessure

Ziyech dacht dat hij 15 minuten voor zijn winnaar voor Chelsea had gescoord en van dichtbij eindigde nadat de poging van Romelu Lukaku in het strafschopgebied werd geklaard, alleen voor de VAR om aan te tonen dat de Belgische spits in buitenspelpositie stond.

Wilfried Zaha kreeg twee grote kansen – één om de score laat in de eerste helft te openen en de andere om de gelijkmaker te maken in de tweede – maar verspeelde beide kansen terwijl Palace wachtte op een overwinning in de eerste klasse van het jaar.

Wilfried Zaha afgesloten door Andreas Chistensen en Thiago Silva (AP) Chelsea
Afbeelding:
Wilfried Zaha kreeg twee goede kansen om te scoren voor Palace

Chelsea kwam in de eerste helft via Christian Pulisic en N’Golo Kante dicht bij een doelpunt, maar hun afwerking was teleurstellend. Het schot van Pulisic ging over de lat, terwijl Kante recht op Palace-doelman Vincente Guaita schoot nadat hij werd gepareerd door Malang Sarr.

Verdediger Antonio Rudiger zette Chelsea ook bijna op voorsprong, zijn poging vanaf 35 meter was in de bovenhoek gericht, voordat hij werd tegengehouden door een duikredding van Guaita, die er in de eerste helft uitkwam met een knieblessure.

Acht statistieken

• Chelsea heeft voor het eerst sinds oktober back-to-back Premier League-wedstrijden gewonnen, toen ze vier keer op rij wonnen.
  • Crystal Palace heeft altijd verloren in hun laatste negen wedstrijden tegen Chelsea in de Premier League.
  • Chelsea heeft 37 keer de nul gehouden in 70 wedstrijden in alle competities onder Thomas Tuchel, meer dan welke ploeg in de Premier League dan ook sinds de eerste wedstrijd van de Duitse coach in januari.
  • Crystal Palace heeft voor het eerst sinds juli 2020 drie opeenvolgende thuiswedstrijden in de Premier League verloren, met de tweede wedstrijd op rij tegen Chelsea.

Michael Olise dreigde ook in de eerste helft, maar zijn schot met links vanuit het strafschopgebied – nadat Zaha de bal had omgeleid – was centimeters van de Chelsea-paal van Edouard Mendy.

Palace heeft nu acht punten voorsprong op de degradatiestreep nadat Watford het gat dichtte met een overwinning op Aston Villa. De Eagles hebben zes wedstrijden gespeeld zonder overwinning in de Premier League – hun slechtste reeks sinds 2020.

Lukaku mist, want Ziyech levert opnieuw af

Chelsea-hoofdcoach Thomas Tuchel zegt dat Lukaku meer tijd verdient om aan de verwachtingen te voldoen voorafgaand aan deze clash, maar de recordprestatie van de club zal weinig doen om de slechte gevoelens jegens hem onder Blues-fans weg te nemen.

Zijn zeven balcontacten op Selhurst Park – een van hen uit een aftrap in de eerste helft – waren de minste in een Premier League-wedstrijd voor een speler die de volle 90 minuten heeft gespeeld sinds deze gegevens in 2003/04 beschikbaar kwamen.

Hakim Ziyech viert zijn doelpunt
Afbeelding:
Hakim Ziyech viert zijn doelpunt – nadat een doelpunt 15 minuten eerder was afgekeurd

Toen hem werd gevraagd naar de prestaties en statistieken van Lukaku, zei Tuchel: “Ik weet niet zeker of ik een goed antwoord op je vraag heb. Ik weet niet wat hij zei.

“Er staat dat hij er duidelijk niet bij betrokken is en niets kan uitleggen. Ik weet niet zeker of dat veel zegt over ons in het algemeen.”

Er was hoop dat Luaku’s twee doelpunten in een succesvolle campagne voor het WK voor clubs in Abu Dhabi zijn vorm in de Premier League zouden verbeteren, maar zijn enige echte betrokkenheid bij de wedstrijd van zaterdag – een schot van Ziyech – werd vervolgens uitgesloten door de VAR.

Lukaku’s vijf goals in 17 competitieduels dit seizoen zijn niet genoeg voor de aanvaller van £ 97,5 miljoen.

Ziyech heeft zeker goed werk geleverd door de gaten voor Chelsea te dichten. Hij scoorde nu voor het eerst sinds 2019 in drie opeenvolgende competitiewedstrijden – toen hij nog Ajacied was.

Hoe zou het paleis zijn zonder Gallagher?

Conor Gallagher, Crystal Palace
Afbeelding:
Palace is zonder Conor Gallagher voor Chelsea-bezoek, aangezien hij wordt uitgeleend van de Blues

De wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea is een goede gelegenheid om te zien hoe hoofdcoach Patrick Vieira van plan is te leven na Conor Gallagher, die niet beschikbaar is tegen zijn moederclub, en volgend seizoen vrijwel zeker elders zal spelen.

Vieira koos ervoor om Olise als nummer 10 achter Zaha te plaatsen als spits, met Jeffrey Schlupp en Jordan Ayew aan weerszijden. Ze werden gesteund door de terugkeer van middenvelders Cheikhou Kouyate en James McArthur, om het verlies aan werktempo van Gallagher op het middenveld goed te maken.

Het werkte het grootste deel van de wedstrijd uitstekend, waarbij Olise en Zaha vaak meededen op het veld om Chelsea te openen en een aantal goede kansen te creëren om te scoren. Maar er is een gebrek aan dreiging vanuit de lucht, en Zaha wordt vaak vooraan geïsoleerd gezien.

Eberechi Eze viel in de laatste vijf minuten van de wedstrijd in. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij in het Vieira-systeem past, waarbij de spelmaker weinig kans heeft om dit seizoen te presteren, aangezien hij is hersteld van een achillespees. Ondanks twijfels over zijn toekomst, wordt Newcastle in verband gebracht met een verhuizing van het grote geld voor Eze in de zomer.

Tuchel: We zijn een beetje moe

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Chelsea-manager Thomas Tuchel zei na enkele weken dat het team niet in de Premier League had gespeeld, hij was blij met de overwinning tegen Crystal Palace

Chelsea-hoofdcoach Thomas Tuchel:

“We zagen er een beetje uitgeput uit, een beetje moe en je kon zien dat iedereen hard zijn best deed. Iedereen is op zoek naar een flow waar je hard je best voor doet, maar niemand ziet dat je hard je best doet.

“We zijn ernaar op zoek, maar op dit moment hebben we het moeilijk, wat niet erg is omdat iedereen er deel van wil uitmaken en iedereen zijn best doet, maar we hebben het een beetje moeilijk. Daarvoor is het belangrijk om te winnen en clean te blijven. blad dus we gingen door.

“Als je denkt dat we een normale week hebben om ons voor te bereiden, dan kan ik je vertellen dat dit niet zo is.

“Het is een enorme en vreemde mix van vele redenen waarom ik persoonlijk het optreden van vandaag niet echt had verwacht. Toen hadden we gisteren wat problemen op de training waardoor Azpi en Callum niet konden trainen. Dus hier zijn we en het is zo.

“Ik weet dat we beter kunnen spelen, ik weet dat we beter willen spelen. Verdedigend zijn we in ieder geval solide, we zijn gedisciplineerd.

“We hebben de ploeg tijdens de rust gezegd om het vertrouwen niet te verliezen en door te gaan zoals in de bekerwedstrijden, misschien komt deze ene kans nog een keer en dat is beslissend. Blijf erin geloven, doe geen gekke dingen en neem geen risico’s om overgangen toe te laten voor de tegenstander.”

Vieira: Het is frustrerend om zo te verliezen

Crystal Palace-baas Patrick Vieira geeft zijn gedachten na de wedstrijd na 1-0 te hebben verloren van een Chelsea-doelpunt in blessuretijd

Crystal Palace-manager Patrick Vieira:

“Het is heel frustrerend om zo’n doelpunt aan het einde toe te staan. We wisten dat we als team 95 minuten lang goed moesten verdedigen en ik vond dat we het redelijk goed deden.

“Het toont gewoon de kwaliteit van het Chelsea-team en hoe belangrijk het is om tijdens alle wedstrijden een hogere concentratie te behouden, maar dat hebben we niet gedaan.

“Zo’n straf krijgen is voor de spelers moeilijk te accepteren.”

Wat is het volgende?

zondag 27 februari 15:30

Aftrap 16:30

Chelsea keert dinsdag terug naar Champions League-actie wanneer ze Lille ontvangen op Stamford Bridge in de heenwedstrijd van hun laatste-16 gelijkspel; aftrap om 20.00 uur. Daarna nemen de Blues het op tegen Liverpool in de Carabao Cup-finale, zondag (27 februari), live op Sky Sports; aftrap 16.30 WIB.

Ondertussen reist Crystal Palace woensdag af naar Burnley in de Premier League; aftrap 19.30 WIB.