Controleer de onderlinge statistieken, formuliergids en volledige ploeg

Het Indiase hockeyteam voor heren neemt het dinsdag op tegen de nummer twee van de wereld, België in de halve finales van de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. De halve finales van hockey tussen India en België gaan op 3 augustus live om 07.00 uur CEST van start. De winnaars van de halve finale nemen het op 5 augustus om de gouden medaille op tegen de winnaars van de hockeyhalve finales tussen Australië en Duitsland. om 15:30 WIB. Voorafgaand aan de langverwachte clash, is hier hoe de teams de halve finale bereikten.

India vs België hockeyformulier gids

Het Indiase herenhockeyteam (op de derde plaats) kwam in de halve finales aan met een dominante 3-1 overwinning op Engeland in de kwartfinales. Als gevolg daarvan bereikte het team van Manpreet Singh voor het eerst sinds 1972 de halve finales van een hockeytoernooi op de Olympische Spelen. Aan de andere kant ging België (op de tweede plaats) door naar de halve finale na Spanje met dezelfde score te verslaan. . Beide teams waren absoluut dominant tijdens het toernooi, aangezien India als tweede eindigde in Groep A met slechts één nederlaag, terwijl België als eerste eindigde in Groep B met slechts één gelijkspel.

India vs België head-to-head hockeyrecord

In termen van het recente head-to-head hockeyrecord tussen India en België, heeft Team India het betere record in de laatste vijf wedstrijden tussen de twee partijen. De man in het blauw won vier wedstrijden tegen België waarvan de vijfde in een nederlaag eindigde. Echter, de laatste keer dat de twee partijen elkaar ontmoetten op de Olympische Spelen, kwam België als overwinnaar uit de bus met een 3-1 overwinning.

Selectie India vs België

Team India: Manpreet Singh (kapitein), PR Sreejesh, Rupinder Pal Singh, Harmanpreet Singh, Amit Rohidas, Surender Kumar, Birendra Lakra, Vivek Sagar Prasad, Hardik Singh, Nilakanta Sharma, Shamsher Singh, Sumit, Gurjant Singh, Dilpreet Singh, Lalit Kumar Upadhyay, Varun Kumar, Mandeep Singh en Simranjeet Singh.

Team België: Felix Denayer (kapitein), Vincent Vanasch, Arthur Van Doren, John-john Dohmen, Florent Van Aubel, Sebastien Dockier, Cedric Charlier, Gauthier Boccard, Nicolas De Kerpel, Alexander Hendrickx, Simon Gougnard, Arthur De Sloover, Antoine Kina , Loick Luypaert, Victor Wegnez, Tom Boon