Christian Eriksen scoort terwijl Denemarken terugkeert en Engeland, Duitsland en Spanje vriendschappelijke overwinningen behalen – Sportnieuws , Firstpost

De Deense Christian Eriksen keerde zaterdag emotioneel terug in het internationale voetbal toen Engeland, Duitsland en Spanje vriendschappelijke overwinningen boekten.

Christian Eriksen uit Denemarken viert zijn doelpunt bij zijn terugkeer naar internationals, tegen Nederland. AP

Eriksen scoorde twee minuten nadat hij opkwam met een krachtige aanval in een 4-2 nederlaag tegen mede WK-kwalificatieduels Nederland in Amsterdam.

Het was zijn eerste optreden in het nationale team sinds hij een hartaanval kreeg tijdens de openingswedstrijd van Denemarken op het EK tegen Finland in Kopenhagen afgelopen juni.

Onder daverend applaus van fans en zelfs de Nederlandse manager Louis van Gaal stapte de 30-jarige zaterdag van de bank en hief zijn handen als dank naar de hemel.

Zijn doel was zijn 37e in 110 optredens. Geen wonder dat hij een doelpunt maakte in de Amsterdam Arena, de thuisbasis van Ajax.

Eriksen kwam door de gelederen in het Nederlands team, speelde 162 wedstrijden voor de club en won vijf trofeeën, waaronder drie opeenvolgende landstitels tussen 2011 en 2013.

Ondertussen zette Harry Kane een blessuretijdstraf om in Engeland’s all-time doelpuntenrecord en zorgde hij voor een 2-1 overwinning op Zwitserland, dat ook zal deelnemen aan het WK in Qatar in november.

Kane scoorde vanaf de penaltystip en bracht Engeland op 49, waarmee hij Gary Lineker voorging en tweede met Bobby Charlton.

Alleen Wayne Rooney maakte met 53 goals meer goals voor Engeland.

Breel Embolo zette Zwitserland op voorsprong in Wembley na 22 minuten in een door bezoekers gedomineerde eerste helft voordat Luke Shaw in blessuretijd de gelijkmaker maakte.

Kane herstelde de orde bij zijn winnaar in de 78e minuut.

“Je moet te allen tijde klaar zijn voor elke kans. Straffen zijn een geweldige manier om doelpunten te maken, ik train veel en train ze”, zei Kane.

‘Geweldig bedrijf’

“Het is een geweldig bedrijf om bij te zijn, erg trots om dat te doen, maar we kijken uit naar de volgende. Een groot volgend jaar om meer caps en meer doelen te behalen.”

Chelsea-paar Kai Havertz en Timo Werner scoorden allebei toen Duitsland Israël met 2-0 versloeg in Sinsheim.

Nadat het Premier League-duo in de eerste helft scoorde, slaagden de Duitse invaller Thomas Mueller en de invaller Yonatan Cohen in Israël er niet in om late penaltypogingen om te zetten.

Bondscoach Hansi Flick van Duitsland heeft nu zijn eerste acht interlands gewonnen om zijn streak te verlengen.

“Over het algemeen was het een goede prestatie van ons voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar”, vertelde Werner aan de omroep ZDF.

Spanje, de winnaars van het WK 2010, moest hard werken om een ​​2-1 overwinning te behalen tegen Albanië in Barcelona, ​​de eerste wedstrijd van de ploeg in Catalonië sinds 2004.

Ferran Torres opende de score voor Spanje in de 75e minuut in het RCDE-stadion van Espanyol, waarbij Myrto Uzuni 10 minuten later de gelijkmaker maakte.

Dani Olmo redde Spanje echter met een last-minute winnaar, want Spanje boekte hun achtste overwinning in acht wedstrijden tegen Albanië.

“We wisten dat het moeilijk zou worden. Albanië is een team dat heel goed verdedigde”, vertelde Olmo aan de Spaanse publieke televisie.

België stond twee keer aan kop in Dublin, maar stond nog steeds met 2-2 voor Ierland.

België gehouden

Spelend zonder de invloedrijke Kevin de Bruyne, die uitgerust is voor het internationale venster, nam België na 12 minuten de leiding via Michy Batshuayi die Seamus Coleman passeerde om Caoimhin Kelleher te verslaan in het Ierse doel.

Ierland, dat zich niet kwalificeerde voor het WK na als derde te zijn geëindigd in hun groep achter Servië en Portugal, maakte in de 36e minuut gelijk via Chiedozie Ogbene.

België kwam vlak voor het uur op voorsprong dankzij een kopbal van Hans Vanaken.

In de 86e minuut zorgde invaller Alan Browne echter voor de gelijkmaker met een krachtige kopbal.

In Doha werd Kroatië, de nummer twee van het WK 2018, op een 1-1 gelijkspel gehouden door Slovenië.

Andrej Kramaric, die in Duitsland speelt met Hoffenheim, bezorgde Kroatië in de 39e minuut de leiding, maar Jaka Bijol maakte in blessuretijd gelijk voor Slovenië.