Chelsea beloonde doelpunten van Spurs om 2-0 voorsprong te behalen in halve finale beker

LONDEN (AP) — Nu de verdedigers van Tottenham een ​​makkelijk doelpunt maken, kan Chelsea de kalmte herstellen en Romelu Lukaku terug in het team brengen.

Voor Antonio Conte was het echter een avond van frustratie bij zijn terugkeer op Stamford Bridge, vier jaar nadat hij door Chelsea was ontslagen tijdens de 2-0-nederlaag van Tottenham in de heenwedstrijd van de halve finale van de League Cup op woensdag.

Een schot van Kai Havertz werd na vijf minuten per ongeluk door Davinson Sanchez in zijn eigen net gekanteld.

Nog absurder was een eigen doelpunt in de 34e minuut nadat een vrije trap van Hakim Ziyech in het strafschopgebied was gezwaaid. Er waren geen Chelsea-spelers in de buurt van het Tottenham-duo Japhet Tanganga en Ben Davies, omdat ze schattig samenkwamen om de gastheren een tweede doelpunt te bezorgen. Tanganga’s poging om een ​​kopbal van de schouder van Davies en langs hun eigen doelman, Hugo Lloris, te krijgen.

Er is nog een tweede etappe om de zaken volgende week woensdag thuis tegen Tottenham om te draaien. Maar een reis naar West-Londen op woensdag, twee maanden na het bewind van Conte, versterkt de noodzaak om een ​​team weer op te bouwen dat sinds de League Cup 2008 geen titel heeft gehad.

Het verzamelen van trofeeën – zoals Conte deed in de Premier League en FA Cup – is bekend terrein voor regerend Europees kampioen Chelsea. Dat geldt ook voor af en toe afleiding buiten het veld.

Lukaku’s uitbarsting in een interview dat vorige week werd uitgezonden, waarin hij zei dat hij niet tevreden was met de manier waarop hij werd gebruikt door Conte, leidde ertoe dat de recordaankopen van de club voor de Premier League-loting tegen Liverpool zondag werden geschrapt.

De Belgische spits keerde terug in het team en had een ingetogen eerste helft met weinig aanrakingen totdat hij de kans kreeg om de derde binnen te koppen voor de rust. In de tweede helft wist hij een tam schot op Lloris af te vuren. Het belangrijkste is dat er geen verschil van mening tegen hem is van de Chelsea-fans zelf.

Arsenal of Liverpool wachten in de finale, maar hun halve finale resultaten worden uitgesteld en de heenwedstrijd wordt uitgesteld tot volgende week vanwege de uitbraak van het coronavirus bij de Merseyside-club.