Belgische “Seum” breekt het internet, na de overwinning van het Franse team tegen de Rode Duivels

Het epische succes van het Franse voetbalelftal donderdagavond tegen België (3-2) in de halve finales van de Nations League deed de Franse fans barsten van vreugde, die niet aarzelden om plaats te maken voor hun avondtegenstander op Twitter.

Het is lang geleden dat de fans van het Franse team niet veel beefden!

Ook te zien

In het verleden hebben we misschien gekeken – als we de achtste Euro-finale tegen Zwitserland om redenen die we kennen uitgezonderd – hebben we geen spoor gevonden van een dergelijke wedstrijd voor een zekere Frankrijk-Argentinië op het WK 2018, dat de mannen van Deschamps naar de laatste kroning.

Het moet gezegd worden dat de verbluffende Blues-overwinning van gisteravond in Turijn (Italië) tegen België (2-3) even mooi als irrationeel was!

The Blues wierp België omver en twitter lichtte op

Met een 0-2 voorsprong bij de rust, herstelde het Franse team, geleid door de tandem van Benzema-Mbappé (elk één doelpunt) op een geweldige avond, zo hun handicap en behaalde succes aan het einde van de reguliere speeltijd, dankzij een prachtig doelpunt van nieuwkomer Théo Hernandez, die zich geen betere start van zijn tweede selectie had kunnen dromen.

Dit alles terwijl het twee totaal verschillende gezichten toont, van de ene ronde naar de andere, en ons eraan herinnert hoe gefrustreerd dit team is omdat het snel onspeelbaar wordt naarmate de spelers hogerop komen.

Aan de andere kant verdiende België het niet en een overwinning zou geen schandaal zijn, verre van!

Op dat moment waren de Rode Duivels sterker dan zij in de tweede helft en werd het doelpunt in de 87e minuut door Lukaku afgekeurd wegens buitenspel.e minuten kunnen de hoofden van hun supporters achtervolgen.

Vandaar een wrede en moeilijk te slikken nederlaag voor de mannen van Roberto Martinez, die dachten eindelijk wraak te nemen op hun rivalen, drie jaar nadat ze bitter waren uitgeschakeld in de halve finale van het WK 2018 (0-1).

En om het nog erger te maken, werd er aan het einde van de bijeenkomst een twittosphere vrijgegeven waarin een grap werd gemaakt over het “seum” van onze inmiddels chronische Belgische vriend. Tussen de heerlijke woordspelingen en andere leuke bezigheden, hebben internetgebruikers geen gebrek aan inventiviteit om onze buren voor de gek te houden.