Belgische fans reageren op terugkeer De Bruyne van blessure om te scoren en te assisteren bij een belangrijke overwinning

België versloeg Denemarken met 2-1 in een emotioneel en hoog octaangehalte Euro 2020 Groep B-clash in Kopenhagen op donderdag. De staking van Yussuf Poulsen in de tweede minuut hielp Denemarken een vroege voorsprong te nemen, maar de sensationele Kevin De Bruyne kwam van de bank om één doelpunt te scoren en nog een doelpunt te maken om België naar de knock-outfase te sturen in een wedstrijd die werd gekenmerkt door een ontroerend eerbetoon aan de Deense middenvelder Christian Eriksen. De Belgische fans op sociale media reageerden echter snel op het inspirerende optreden van De Bruyne toen hij van de bank kwam om zijn ongelooflijke comeback-overwinning op Denemarken te bezegelen.

Denemarken vs België Hoogtepunten: Belgische Rode Duivels kwalificeren zich voor de knock-outfase na winst tegen Denemarken

Man City-spelmaker Kevin De Bruyne produceerde een verbluffende vertoning om België te inspireren tot een 2-1 overwinning op Denemarken op donderdag, en kreeg daarbij veel bijval op sociale media. België ging hun tweede wedstrijd in groep B in na een 3-0 overwinning op Rusland, maar kende een slechte start in het Parken Stadion toen Denemarken een vroege voorsprong nam via Yussuf Poulsen. De Belgische Rode Duivels hadden toen het geluk om niet voor de rust opnieuw toe te geven, maar kwamen met hernieuwde kracht terug voor de tweede helft na de introductie van De Bruyne, die net weer in actie is gekomen na een ernstige gezichtsblessure.

Slechts 10 minuten nadat hij inviel, had De Bruyne een cruciale assist gegeven voor Thorgan Hazard om de gelijkmaker te maken in Kopenhagen, na een keurig gecompliceerd spel. Vervolgens zette hij zijn naam 20 minuten voor tijd in de schijnwerpers toen hij een onstuitbaar eerste schot in het net loste na het goede werk van Romelu Lukaku op de rechterflank. Supporters en experts tijdens de wedstrijd gingen vervolgens naar Twitter om hun bewondering te uiten voor De Bruyne, die nu waarschijnlijk een sleutelrol zal spelen in de opstelling van Martinez voor de rest van de Belgische Euro-campagne.

Belgisch voetbalelftal groet Christian Eriksen tijdens de wedstrijd tegen Denemarken

Toen de stadionklok 10 minuten sloeg – het rugnummer van Eriksen – stopte de Belgische Dries Mertens met het spel en de spelers applaudisseerden toen het Deense publiek een spandoek ontvouwde met de tekst: “Heel Denemarken is met jullie christenen.”

Eriksen herstelt in een nabijgelegen ziekenhuis en zal worden geïmplanteerd met een cardioverter-defibrillator (ICD) om zijn hartritme te reguleren. Zijn toekomst in het spel blijft twijfelachtig. De ineenstorting van Eriksen schokte miljoenen kijkers wereldwijd. De wedstrijd van Denemarken tegen Finland eerder deze week werd gestaakt en toen die eindelijk werd hervat, verloor Denemarken met 1-0.