België wint Nations League met 6-1 van Polen • NEWS.AT

België viert zijn eerste overwinning in Groep 4 van de League A Football Nations League. De “Rode Duivels” versloegen Polen woensdagavond met 6-1 na een 0-1-achterstand in Brussel dankzij een uitstekende tweede helft. Beide teams hebben drie punten. De onberispelijke Nederlandse kant bleef bovenaan de tafel en versloeg Wales met 2-1 in Cardiff na een schokkende 4-1 voorsprong in België.

Sterspits Robert Lewandowski, die momenteel wanhopig probeert Bayern München uit de zomer te krijgen, verbaasde de gastheren in de 28e minuut. De 33-jarige pakte de bal na het voorbereidende werk van Szymanski op en schoot deze vanaf zes meter voor doelman Simon Mignolet in een corner. Voor rust sloeg België echter terug. Nadat een voorzet van Castagne op de verdedigingshelft werd overwogen, scoorde Axel Witsel vanaf 17 meter (42).

Na de herstart namen de gastheren het heft in eigen handen en creëerden ze een duidelijk voordeel op hun kansen en werden ze beloond. Na verschillende grote kansen was het Kevin de Bruyne die de eerste voorsprong van België verzilverde na het passeren van een hindernis (59e). “Joker” Leandro Trossard maakte de zaak duidelijk met een tweehonkslag, die werd voltooid van de vijf tot de korte hoek (73′) en een corner vanaf de zijkant van het strafschopgebied, langs doelman Bartlomiej Dragowski (80′). Daarna haalden Leander Dendoncker met een afstandsschot van meer dan 20 yards (83) en Lois Openda (93) het ook.

Nederland kon voor het eerst feestvieren na het doelpunt van Teun Koopmeiners (50) in Cardiff. In blessuretijd was de situatie echt turbulent. Rhys Norrington-Davies (92′) liet de Welshman dromen van een punt, maar Wout Weghorst (94′) sloeg snel terug. België is vrijdag te gast in Wales en de volgende dag speelt Polen thuis tegen Nederland.

In League B won Oekraïne met 1-0 in Ierland nadat het zich niet had geplaatst voor het WK.