België verplettert Polen, Nederland beëindigt ongeslagen reeks Wales – Sports News , Firstpost

België, dat de openingswedstrijd van de UEFA Nations League Group tegen Nederland verloor, staat tweede achter hun buren en voor Polen op doelsaldo.

België verscheurde Polen en won woensdag hun Nations League-clash met 6-1 in Brussel.

België verloor hun opener van buurland Nederland, maar reageerde met een steeds dominantere vertoning en sloot de wedstrijd af met vijf doelpunten in slechts 30 minuten.

“Het brengt extra emotie als je verliest van je rivalen, dus het moet vanavond een motivator zijn geweest”, zei de Belgische coach Roberto Martinez.

“Tegen Nederland waren we passief, afwachtend, onzeker. Nu zijn we een team, geen individuen.”

België kreeg woensdag opnieuw een vroege tegenslag toen de bezoekers een voorsprong van 28 minuten namen toen sterspits Robert Lewandowski zijn 22e doelpunt voor club en land scoorde in 2022.

De aanvaller van Bayern München controleerde de pass van Piotr Zielinski in de lucht en prikte die vervolgens met de buitenkant van zijn linkerschoen langs een rennende Simon Mignolet.

Drie minuten voor rust maakten de gastheren gelijk.

Kevin de Bruyne sneed door de Poolse verdediging. Nadat zijn schot was afgeblokt, rolde Timothy Castagne de bal terug naar Axel Witsel die zijn schot op de paal afketste.

België kwam in de 59e minuut op voorsprong op de tegenaanval. Aanvoerder Eden Hazard vond De Bruyne vrij in het strafschopgebied en schoot langs Bartlomiej Dragowski.

Hazard, die dit seizoen kampte met een blessure bij Real Madrid en een ongebruikte invaller was in de Champions League-finale, werd in de 66e minuut van het veld gestuurd.

“Ik ben erg blij dat ik belangrijk kan zijn voor het team, vooral na mijn seizoen”, zei hij.

Leandro Trossard verving Hazard en scoorde tweemaal in zeven minuten.

Verdediger Leander Dendoncker scoorde vervolgens zijn eerste interlanddoelpunt vanop afstand.

Lois Openda, die van de bank kwam om haar internationale debuut te maken met nog zes minuten te gaan, voltooide de overwinning in extra tijd.

“Het is een spel waar we veel over na zullen denken, veel vraagtekens in verschillende delen van ons spelplan en algemene strategie, maar ook lessen over hoe je tegen zo’n team kunt spelen”, zei Lewandowski.

België, dat hun eerste wedstrijd in groep 4 van Nederland verloor, staat tweede achter hun buren en voor Polen op doelsaldo.

“Niemand hoeft zich zorgen te maken over de toekomst van het Belgische voetbal. We hebben veel talent, maar we moeten geduld hebben”, zei Martinez. “Eindelijk hebben we de structuur op orde. De rest volgt nog, maar het talent is er zeker.”

Op het WK in Qatar in november werd België geloot in een poule met Canada, Marokko en 2018 verliezende finalisten Kroatië. Polen staat tegenover Mexico, Saoedi-Arabië en Argentinië.

“Ik heb de spelers gezegd dat ze het moesten gebruiken als herinnering aan hoe tegenstanders spelen op het hoogste niveau ter wereld”, zei de Poolse coach Czeslaw Michniewicz.

Weghorst beëindigt ongeslagen reeks van Wales omdat Nederland laat scoort

Wout Weghorst scoorde de late winnaar voor Nederland tegen Wales. AP

Cardiff: Wout Weghorst maakte een einde aan de World Cup-festiviteiten in Wales en brak hun ongeslagen homerun van 19 wedstrijden dramatisch toen Nederland met 2-1 won in de Nations League-wedstrijd van woensdag in Cardiff.

Wales trekt in november naar Qatar voor hun eerste WK-optreden in 64 jaar na het verslaan van Oekraïne met 1-0 in de play-offfinale op zondag.

Maar de kant van Robert Page, die tegenover de Verenigde Staten, Iran en Engeland staat in de groepsfase in Qatar, kwam met een schok terug naar de aarde toen ze een tweede opeenvolgende nederlaag in de Nations League Groep A4 leden na de nederlaag van vorige week in Polen.

In een spannende finale zorgde Rhys Norrington-Davies voor de gelijkmaker voor Wales in extra tijd na een doelpunt van Teun Koopmeiners vroeg in de tweede helft.

Burnley-spits Weghorst verzegelde de punten voor Nederland met nog slechts enkele seconden te gaan toen de bezoekers de langste ongeslagen reeks in de geschiedenis van Wales verpletterden.

Voor het eerst sinds november 2018 werd Wales voor eigen thuispubliek verslagen, maar de feelgoodfactor van hun WK-kwalificatiewedstrijd moet ervoor zorgen dat de frustratie van de Weghorst-winnaars niet te lang duurt.

“Het was een zware wedstrijd. We hadden geen volledige selectie”, zei aanvoerder Gareth Bale van Wales.

“Ze zijn een team van wereldklasse en we verdienen het om onszelf te testen tegen de besten.

“De spelers die binnenkwamen werkten heel hard om de gelijkmaker te maken, maar gaven daarna toe was heel verdrietig. Dat is iets dat we moeten leren, misschien de duistere kunst om hem neer te halen.”

Het was de tweede opeenvolgende Nations League-zege voor Nederland, dat vrijdag België versloeg.

Nederland, dat zich ook heeft geplaatst voor het WK, is ongeslagen in 11 wedstrijden en heeft niet verloren sinds Louis van Gaal in augustus voor de derde keer de leiding nam.

Nadat de spelers van Wales zondag wilden genieten van een onstuimige avond om hun historische kwalificatie te vieren, is het geen verrassing dat Page zeven wijzigingen aanbracht met Bale en Aaron Ramsey onder degenen die uitgerust waren.

Norrington-Davies knikte van de voorzet van Chris Mepham voordat de Nederlandse doelman Mark Flekken een bal naar Daniel James probeerde te klaren en keek opgelucht toe hoe de bal naast ging.

Met Wales op kop zorgde een vrije trap van Harry Wilson voor een prima redding van overwerkte Flekken, die ook redde van James’ curlingschot.

Tegen de achtergrond van de wedstrijd nam Cody Gakpo vlak voor rust bijna de leiding voor Nederland toen zijn schot naar de zijkant werd afgebogen.

Het was een waarschuwing die Wales niet in acht nam en Nederland liet ze in de 50e minuut boeten.

Jerdy Schouten haalde Koopmeiners in de ruimte uit en de Atalanta-middenvelder schoot laag langs Adam Davies vanaf 18 meter.

Bale kwam in de laatste 12 minuten in het spel en de aanwezigheid van de spits bracht Wales omhoog, die in blessuretijd de gelijkmaker maakte toen Norrington-Davies zijn eerste internationale doelpunt binnenkopte vanaf een voorzet van Connor Roberts.

Maar er was een steek in het verhaal voor Wales in de 94e minuut.

Tyrell Malacia’s voorzet selecteerde perfect de ongemarkeerde Weghorst en zijn kopbal bezorgde Nederland een dramatische overwinning.

Alles lezen Laatste nieuws, Trending Nieuws, Cricket Nieuws, Bollywood-nieuws, India Nieuws en Nieuws hier. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.