België komt op gelijke hoogte met Oekraïne terwijl Roemenië Groep E wint – ARAB TIMES – KUWEIT NEWS

Dit nieuws is 148 keer gelezen!

BERLIJN, 27 juni (Xinhua): België schoof door naar de achtste finales ondanks een doelpuntloos gelijkspel met het uitgeschakelde Oekraïne, terwijl Roemenië en het derde plaats Slowakije opschoven na een 1-1 gelijkspel in de laatste ronde van het groepsspel.

De Belgen kwamen als beste uit de bus en zorgden voor de eerste kans van de wedstrijd in de zevende minuut toen Kevin De Bruyne langs de Oekraïense verdediging danste voordat hij Romelu Lukaku opzette, die doelman Anatoliy Trubin vanuit veelbelovende positie niet kon verslaan.
Oekraïne stapte op en beproefde hun geluk met afstandsschoten terwijl Roman Yaremchuk en Artem Dovbyk doelman Koen Casteels op de proef stelden.

België scoorde in de 30e minuut bijna de openingstreffer, maar de vrije trap van De Bruyne raakte slechts de zijkant van het doel.
Nadat de tweede helft was hervat, waren de kansen nog steeds zeldzaam omdat België het balbezit domineerde maar geen ideeën had, terwijl Oekraïne er niet in slaagde een finish te scoren.

Lukaku vuurde een zwak schot af op doel terwijl Oekraïne aandrong op een overwinning, wat hen naar de laatste zestien zou hebben gebracht, toen Ruslan Malinovskyi’s directe hoekschop Casteels bijna van de kant haalde voordat Georgiy Sudakov zijn solo-run niet kon voltooien.

“We wisten vandaag dat we niet kunnen falen. We kunnen eerder scoren, we kunnen meer doelpunten maken en dan wordt het makkelijker. Ik ben trots op mijn team, want uiteindelijk hebben ze het goed gedaan. Als je één doelpunt tegen krijgt, lig je eruit”, aldus de Belgische bondscoach Domenico Tedesco.

“Helaas hebben we ons niet gekwalificeerd vanwege de eerste wedstrijd, die we verloren van Roemenië. Ik ben dankbaar voor de reactie van de spelers tegen Slowakije. We hebben laten zien dat we deze wedstrijd proberen te winnen en er waren veel goede momenten.” zei Oekraïne-coach Serhiy Rebrov.

In de andere wedstrijd in Groep E speelden Slowakije en Roemenië een 1-1 gelijkspel toen Razvan Marin de opener van Ondrej Duda teniet deed.
Met deze resultaten schoof Roemenië op als groepswinnaar, gevolgd door België, Slowakije en Oekraïne (allen met vier punten).