België geëlimineerd van het WK 2022 op een nachtmerrieavond voor Romelu Lukaku

KROATIË 0-0 BELGIË: De Belgische ‘Gouden Generatie’ noemde het WK 2022 hun laatste kans om de grootste voetbalprijs ter wereld te winnen, maar de mannen van Roberto Martinez werden vóór de knock-outfase uitgeschakeld na een doelpuntloos gelijkspel.

Slechte nacht voor Romelu Lukaku((AFP via Getty Images)

Romelu Lukaku verliet in tranen het veld na DRIE grote fouten toen het WK van België eindigde in een doelpuntloos gelijkspel tegen Kroatië.

De Gouden Generatie van de Rode Duivels had een overwinning nodig tegen de finalisten van 2018, maar werd in de groepsfase uitgeschakeld door Qatar. Uiteindelijk was het toernooi te ver weg voor het ouder wordende team, dat Kevin de Bruyne “te oud” noemde om kanshebbers te zijn op weg naar de competitie.

Na een 1-0 overwinning op Canada en een schokkende 2-0 nederlaag tegen Marokko wist de ploeg van Roberto Martinez, die volgens de FIFA-wereldranglijst het op een na beste internationale team ter wereld is, dat ze hun laatste groepswedstrijd moesten winnen.

Belgische speler Romelu Lukaku reageert met assistent-coach Thierry Henry na de FIFA World Cup Qatar 2022 Groep F-wedstrijd tussen Kroatië en België

Na een sombere eerste periode waarin zijn team grotendeels verstoken was van kwaliteit, wendde Martinez zich in de eerste helft tot Lukaku, Chelsea’s out-of-fit Chelsea-speler die werd uitgeleend aan Inter Milan en die geblesseerd op het toernooi arriveerde.

Maar de 29-jarige miste in de tweede helft talloze kansen op een slechte avond.

Hij vuurde een schot met rechts af dat de paal raakte in een open doel om zijn exploits in de tweede helft te beginnen, voordat hij de bal vanaf zes meter over de top kopte toen het doel opnieuw gaapte – hoewel dat niet telde omdat de voorzet van De Bruyne was geraakt. buiten de grenzen gegaan.

De Belgische nummer 9 schoot vanaf vier meter laat in de wedstrijd naast, omdat de bal snel naar hem toe kwam, voordat hij er niet in slaagde een gouden kans te verzilveren; Thorgan Hazard schoot een voorzet richting de tweede paal en Lukaku, op drie meter van het doel, controleerde de bal op zijn borst verkeerd en liet de kans voorbijgaan. Hij werd in de slotminuten opnieuw gedwarsboomd door een briljante tackle van Josko Gvardiol.

Lukaku’s laatste kans: hoe kon hij die verspillen?

“Hij heeft sinds augustus pas 31 minuten gespeeld, dus hij is helemaal niet fit”, zei Alan Shearer op BBC One. “Het kan niet alleen aan hem liggen, want België loopt zo ver achter. Ze zijn gewoon niet goed genoeg.”