België en Oekraïne scoorden puntloos in de eerste helft van de UEFA Euro 2024 Groep E-finale

Na een saaie eerste 45 minuten bleven België en Oekraïne puntloos in de finale van Groep E tegen Stuttgart.

De groepswisselingen staan ​​op het spel, waarbij Roemenië en Slowakije momenteel in de andere groepswedstrijd een 1-1 gelijkspel spelen tijdens de rust.

België kreeg zijn eerste grote kans in de zevende helft.

Kevin De Bruyne stuurde een prachtige bal het strafschopgebied in voor Romelu Lukaku, die de twee Oekraïense centrale verdedigers verdeelde, maar zijn schot miste jammerlijk en de kans ging verloren. Beter slaan en de stand was 1-0 Rode Duivels.

In de 13e minuut bezorgde De Bruyne Anatoliy Trubin schrik bij het Oekraïense doel toen zijn afgeweken schot veranderde in een curlingboog die Benfica’s nummer 1 dwong terug te jagen en ervoor te zorgen dat zijn schot over de lat ging.

De eerste echte kans voor Oekraïne kwam in de 20e minuut toen Roman Yaremchuk van afstand een krachtig schot afvuurde dat de handpalm van Koen Casteels prikte.

Terug in de andere richting slaagde Bournemouth-speler Illya Zabarnyi erin de voorzet van Timothy Castagne te pareren voordat deze Lukaku in de 22e minuut kon bereiken.

KDB was de gevaarlijkste speler aan beide kanten in de eerste 45 minuten en scoorde bijna de opener in de 33e minuut uit een spelhervatting. Toen hij Trubin naar de verre paal zag leunen, probeerde de Manchester City-ster hem te vangen met een vrije trap, maar de inzet van De Bruyne ging net naast de eerste paal.

Kort daarna had Heorhiy Subakov zijn inzet wellicht beter kunnen afwerken door de bal rechtstreeks naar Casteels te sturen, na een prima pass van Artem Dovbyk.

Yaremchuk had de Oekraïner in de 42e ronde moeten uitschakelen, maar hij was onzelfzuchtig in zijn fouten. In plaats van van dichtbij op doel te schieten, probeerde hij de achterblijvende Dobvyk op te zetten met een pass die ruim buiten het bereik van de Girona-spits lag.