België 3-2 Engeland: Leeuwinnen verliezen in Women’s Nations League

afbeeldingsbron, Getty-afbeeldingen

Ondertiteling, Tessa Wullaert scoorde in elke helft en bezorgde België een grote overwinning in de competitie

De hoop van Engeland op vooruitgang in de Women’s Nations League kreeg een deuk door de nederlaag in België.

De Belgische aanvaller Tessa Wullaert scoorde tweemaal, waaronder de winnaar vanaf de strafschopstip in de 85e minuut, en bezorgde de Leeuwinnen hun tweede nederlaag in de competitie.

Er waren ook zorgen over de Engelse verdediger Alex Greenwood, die een langdurige behandeling kreeg voor een hoofdblessure voordat hij in de eerste helft op een brancard werd afgevoerd.

Engeland stond destijds met 1-0 achter nadat de Belgische centrale verdediger Laura de Neve een briljante vrije trap in Leuven maakte.

De ploeg van Sarina Wiegman, duidelijk geschokt door de blessure van Greenwood, reageerde goed met twee uitstekende doelpunten van Lucy Bronze en Fran Kirby, maar België maakte voor rust gelijk met een kalme finish van aanvoerder Wullaert.

De Lionesses, die vrijdag België met 1-0 versloegen bij Leicester, kregen de betere kansen toen Alessia Russo, Rachel Daly en Kirby gedwongen reddingen maakten op doelman Nicky Evrard, terwijl het schot van Bronze op doel werd geblokt door Janice Cayman.

De Belg Wullaert bleef echter een bedreiging en scoorde uiteindelijk de winnaar nadat hij vroeg in de tweede helft werd afgewezen door de Engelse doelman Mary Earps – die maandagavond vijfde staat bij de Ballon d’Or.

Engeland, dat bovenaan de Women’s Nations League-groep moet staan ​​om kans te maken op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 namens Team GB, heeft nu nog twee beslissende wedstrijden tegen Nederland en Schotland te spelen in december.

Groot-Brittannië trekt naar Parijs als het genomineerde land Engeland de finale van de Nations League bereikt. De derde plaats zal echter voldoende zijn als het olympische gastland Frankrijk de finale bereikt.

Nederland staat bovenaan Groep A1 dankzij een 1-0 overwinning op Schotland in de andere wedstrijd van dinsdag, terwijl Engeland derde staat met drie punten achterstand.

De Leeuwinnen werden gestraft voor een nieuwe fout

Engeland was vrijdag verspillend voor het doel en Wiegmans oproep tot meer geduld en voorzichtigheid bij balbezit bleef dit keer onbeantwoord door zijn spelers, omdat ze opnieuw werden gestraft omdat ze hun kansen niet hadden benut.

België, dat Nederland in september had verbluft, vierde dit fulltime omdat ze wisten dat de overwinning hen in een sterke positie voor de toekomst zou brengen. Ze staan ​​tweede in het klassement, twee punten achter Nederland, maar hebben het onderlinge voordeel.

Hierdoor komt Europees kampioen Engeland, dat in augustus de WK-finale bereikte, in een gevaarlijke positie terecht.

Tegen het einde van de eerste helft stonden ze in zes minuten met twee doelpunten voor.

De krachtige kopbal van Bronze uit de hoekschop van Chloe Kelly maakte de vrije trap van De Neve teniet, voordat Kirby, die voor het eerst sinds oktober 2022 na een knieoperatie terugkeerde naar de basis, Engeland op voorsprong zette met een coole finish.

Maar Wullaert was een constante terreur voor Chelsea-centrale verdedigers Millie Bright en Jess Carter – laatstgenoemde geïntroduceerd als vervanger van de geblesseerde Greenwood – en ze kreeg een doelpunt toegekend vanaf de strafschopstip nadat Georgia Stanway werd bestraft voor handbal.

Het vormde de afsluiting van opnieuw een frustrerende avond voor de ploeg van Wiegman, die gedurende de hele competitie defensieve fouten maakte en geen meedogenloosheid had voor het doel.