België 3-0 Rusland LIVE! Lukaku’s doelpunt eerbetoon aan Eriksen – EK 2021 wedstrijden, resultaten en updates van vandaag

B

elgium begon Euro 2020 met een 3-0 overwinning op Rusland, waarbij Romelu Lukaku de eerste van twee goals opdroeg aan zijn Inter Milan-teamgenoot Christian Eriksen.

De wedstrijd in groep B zag er twijfelachtig uit toen een andere wedstrijd in de poule tussen Denemarken en Finland – die twee uur eerder had plaatsgevonden – werd afgelast nadat Eriksen in de eerste helft instortte.

Er volgde een lange vertraging, maar nadat de spelmaker van Inter weer bij bewustzijn kon komen en naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij zich in een stabiele positie bevindt, werd de eerste wedstrijd in de groep hervat en kon België het opnemen tegen Rusland, dat eindigde in een routinezege. voor de ploeg van Roberto Martinez.

De halve finalisten van het WK in Rusland drie jaar geleden voerde België de poule aan dankzij de dubbel van Lukaku tegen Thomas Meunier.

Eden Hazard bleef op de bank in Sint-Petersburg en er was een slechte start toen de Belgische spelers werden uitgejouwd toen ze knielden voor de aftrap. Lukaku was in staat om na 10 minuten perfect te reageren toen hij de nummer één van de wereld op voorsprong zette met een klinische finish.

Een onheilspellende kopbotsing tussen Timothy Castagne en Daler Kuzyaev zorgde ervoor dat beiden halverwege de eerste helft werden gewisseld en het was de wisselspeler van de oud-speler die de stand op 2-0 bracht.

De bal van Thorgan Hazard in het gebied werd door de Russische doelman Anton Shunin in een gevaarlijke positie geduwd en de invaller Meunier scoorde vanaf 10 yards.

Aanvoerder Eden Hazard kon de laatste 18 minuten spelen en er was tijd voor de doelpuntenmakers om te combineren voor een derde. Meunier speelde Lukaku door naar het doel en hij dreunde een lage bal in de hoek voor de tweede van de nacht om ervoor te zorgen dat een van de favorieten positief begon.

Live Update

1623531277

Full time! België 3-0 Rusland

Dat was het – België was uiteindelijk te goed voor Rusland en Romelu Lukaku zat er helemaal naast in de race om de Gouden Schoen.

1623531189

Twee minuten blessuretijd…

1623531180

Vrije trap naar Rusland net buiten het Belgische gebied, maar Miranchuk krulde het – dat is het verhaal van de wedstrijd Rusland.

1623531034

DOEL! België 3-0 Rusland | Romelu Lukaku, 88 minuten

Briljante run van de spits en klinische finish bij de dichtstbijzijnde paal zonder zelfs maar op te kijken – topklasse.

1623530999

87 minuten: De tijd dringt en Rusland lijkt te verliezen – het lijkt erop dat ze energie aan het sparen zijn voor de resterende twee wedstrijden.

1623530029

71 minuten: Schakel voor België met Eden Hazard voor Dries Meterns.

1623529974

70 minuten: De Belgische verdediging heeft hier veel balbezit met nog 20 minuten te gaan – het is hard werken voor een niet zo oude Russische ploeg.

1623529688

65 minuten: België ziet er momenteel redelijk comfortabel uit, met de Russische spelers en fans die gefrustreerd raken. Het is alsof je naar een Mayweather-gevecht kijkt – wat de Russen ook doen, ze kunnen de Belgen niet echt aanvallen.

1623529248

57 minuten: Russische fans moeten hun team vanavond hebben gesteund, want het geluidsniveau steeg elke keer dat ze aanvielen, maar hun spelers misten kwaliteit in het laatste derde deel – toen open ruimte, voorzetten of laatste schoten ontbraken.

1623528911

52 minuten: Carrasco had vanavond de Russische verdediging geplaagd maar zijn voorzet lag hier te ver voor Lukaku.