België 2-1 Wales: Nations League – zoals het gebeurde | Volkenbond

Belangrijke gebeurtenis

Ben Fisher is in Brussel, en zijn rapport is hier om je op te bouwen. Bedankt voor het lezen van deze MBM. Slaap lekker!

Kevin De Bruyne sprak met S4C, en was niet zo onder de indruk van de suggestie dat Wales België in de tweede helft in de wacht zou zetten. “Ik denk dat we verdienden om te winnen. De eerste helft domineerden we volledig, creëerden veel kansen. De tweede helft begonnen we slecht. Het enige van onze kant is dat we de bal moeten houden, Wales zit diep, we moeten wachten op het juiste moment. Dat is het enige dat beter had gekund, maar ik had nooit het gevoel dat Wales ons onder druk zou zetten. Ik zag twee kansen voor Wales, ik weet niet wat anderen zagen, maar dat is wat er gebeurde.” Wat betreft de vernietigde strafbeschikking? “Ik ben naar de hoek gerend, maar zelfs dan zijn de regels heel dom, want het is maar een normale hoek” [and not a drop ball].”

Brennan Johnson sprak met S4C: “Het was een wedstrijd van twee helften. In de eerste helft ontbrak het ons aan vertrouwen, we wisten niet hoe goed we vanavond waren en vooral niet wat we naar voren konden brengen. Daar laten we niets van zien. In de tweede helft kwamen we er met een andere mentaliteit uit en maakten we onszelf trots. Rob Page zei dat we zelfverzekerd moesten zijn, om te laten zien waarom we hier zijn, en ik denk dat we dat deden. Polen is een grote wedstrijd om in deze competitie te blijven. Het wordt een heel grote wedstrijd en we zullen er allemaal klaar voor zijn.”

Overige resultaten in Groep A4: Polen 0-2 Nederland. Doelpunten van Cody Gakpo en Steven Bergwijn hadden Nederland in Warschau alle drie de punten bezorgd. Ze blijven koploper met 13 punten, drie voor België op 10. Wales staat onderaan op slechts één punt, maar staat slechts drie punten achter op Polen, dat zondag op bezoek gaat bij Cardiff. Ze zijn nog niet naar beneden gekomen.

VOLTIJD: België 2-1 Wales

Het fluitsignaal luidt voor een verdiende overwinning voor België… maar Wales zal heel blij zijn met hun prestatie in de tweede helft. Ze hadden een vlaag gekregen in de eerste helft, maar hielden stand in de tweede en hadden gemakkelijk een gelijkspel kunnen pakken.

90 minuten +6: …maar de lange bal ging recht in de keel van Courtois.

90 minuten +5: Martinez daalde met een wrange glimlach de tunnel af. Als er niets anders was, zou hij vanaf de tribune Williams de Hail Mary hebben zien lanceren vanaf de middenlijn …

90 minuten +4: Uiteindelijk pakte Mertens het. Wales ontruimde en tegenaanval door Johnson aan de rechterkant. Meunier maakte een harde tackle, net toen Johnson op het punt stond hard te rennen. Op de zijlijn gooide Roberto Martinez de bal opzettelijk weg om tijd te verspillen en werd van het veld gestuurd!

90 minuten +3: Trossard won een corner op links. Mertens had geen haast om het op te halen.

90 minuten +2: De Bruyne, super in de eerste helft, niet zo opvallend in de tweede, maakte plaats voor De Ketelaere.

90 minuten +1: Meunier heeft een opgraving op afstand. Altijd breed naar rechts, altijd hoog.

90 minuten: Johnson deed het weer goed op rechts, net als voor het Welshe doelpunt. Zijn woeste voorzet werd door Courtois uit de gevarenzone geruimd. Wales probeert de gelijkmaker te maken, en ze hebben zes minuten om het te vinden!

89 minuten: Bale wiebelde naar links en ging op de hielen voor Williams, die een krachtig laag schot richting doel stuurde. Courtois pareerde goed en de gastheren maakten hun lijn vrij.

88 minuten: Trossard raasde weer door Wales en legde af voor Vanaken, die naar links overstak voor Mertens. Hij vormt de krultang naar rechtsboven… maar hij krult altijd de verkeerde kant op. Wel breed.

86 minuten: Mertens steekt voor van links. Mepham, die dapper naar het blok gleed, nam één slag. Na een paar keer diep adem te halen en de inventaris op te maken, kwam hij terug en rende weg.

85 minuten: Williams kruist van links. Kopbal van Connor Roberts bij de verre paal. Johnson sleept een schot naar links vanaf 12 yards. Als het op doel was, verscholen in een hoek, kreeg Courtois het nooit. Geen gouden randje kans, maar nog steeds een kans.

84 minuten: Tyler Roberts kwam in de plaats voor Norrington-Davies, aangezien Wales ervoor koos om dat te doen toen de tijd opraakte.

83 minuten: Het thuispubliek was niet al te blij met het terugdraaien van de beslissing, zoals je je misschien kunt voorstellen. Nu huilden ze, de luidruchtigste reisbijstand van Wales.

81 minuten: Goede oude VAR, ja. Het was een belachelijke penaltybeslissing. Wij blijven spelen.

VAR: Geen straf!

79 minuten: De VAR heeft het gezien, en gerechtigheid is gediend. Morrell legde de bal duidelijk uit het spel en De Bruyne kruiste vervolgens zijn uitgestrekte been. Het zou een gedropte bal zijn geweest en geen corner, terwijl Bale een gele kaart kreeg omdat hij over de aangooi had gediscussieerd. Uiteraard wordt deze verwijderd. Morrell is ook geel, anders mist hij de wedstrijd in Polen.

Straf voor België!

77 minuten: België pingde geduldig. Plots steekt Meunier voor naar rechts voor De Bruyne, die in het strafschopgebied stapt. Morrell stak zijn teen uit en prikte in de hoek. De Bruyne vertrekt, de scheidsrechter wijst naar de stip en Wales is woedend! Morel bestelde ook.

76 minuten: Tielemans maakte plaats voor Vanaken.

75 minuten: Voor de tweede keer in minuten maakte Trossard een gevaarlijke dribbel in het midden van het veld. De middenvelder van Brighton lijkt levendig sinds hij binnenkwam.

73 minuten: Johnson scheurde in de Belgische doos en liet James in de ruimte rechts van hem glijden. James was een-twee met Morrell en trof op de verre paal, waar Vertonghen gedwongen werd een corner in te koppen. Er is niets uit de spelregels gekomen, maar Wales stelt nu een paar vragen.

71 minuten: Vrije trap voor België op links. De Bruyne nam. Wales deed het rustig aan. De gastheren zijn niet al te gevaarlijk in deze tweede helft. Alle eer aan Wales voor het maken van deze wedstrijd.

69 minuten: James steekt over van links. Bale klopte Alderweireld en kopte het doel binnen. De bal rolde van de verdediger en uit voor een corner, waar James zijn slapstick-vaardigheden demonstreerde, zonder druk op handen en voeten gleed, vervolgens opstond om onnodig door Openda’s schuit te breken, de bal uit het spel dribbelend en van achteren op de vloer. Doeltrap.

67 minuten: De aanwezigheid van Meunier aan de rechterkant dwong Williams tot een hoekschop. De Bruyne krulde in een curlingshot. Alderweireld sloeg met een zijvoet over de lat.

66 minuten: België reageerde met verdrievoudigen Wijzigen. Batshuayi, Hazard en Carrasco werden vervangen door Openda, Mertens en Trossard.

65 minuten: Wales maakte een dubbele wijziging. Ga Moore en Smith, kom Morrell en – onder luid gejuich van waardering – Bale.

63 minuten: België raakte de bal enkele ogenblikken.

61 minuten: De Bruyne neemt een vrije trap. Het was een te gecompliceerde oefening op het trainingsveld, die eindigde met Tielemans die een afstandsschot in de hoek sloeg. Er komt niets van terecht.

60 minuten: Een paar slagen voor de vrije trap, toen Moore naar beneden kwam om de fysiotherapeut naar zijn arm te laten kijken. Ian Burch helpt ons de tijd te doden: “Batshuayi is nu eindelijk vrij van de graven van de stakers, dat is Stamford Bridge, waar hij in feite zes jaar van zijn leven en dat van ons heeft verspild. Slecht voor het doel, vaak buitenspel en weinig vertrouwen, hij ziet elke centimeter van de Chelsea-aanvaller. Hij zal herinnerd worden voor zijn late titelwinnende doelpunt bij West Brom, maar zelfs toen slaagde hij erin de reizende aanhang te verstoren door de verkeerde hoek van het veld in te rennen om het te vieren, wat geen van beide erg goede aanwijzingen waren. Dat zal hem nooit vergeven worden.”

58 minuten: Hazard dribbelde met een doelpunt midden in het park en werd teruggetrokken door Ampadu. Nog een gele kaart en nog een speler die zondag de wedstrijd tegen Polen zal missen.

56 minuten: België pingde enkele driehoeken. Vertonghen steekt laag over in de bak van zes meter van links. Ampadu staat klaar om duidelijk te haken.

54 minuten: De Bruyne sloeg op rechts een grounder en schoot de bal in het Welsh-vak. Een beetje headtennis. Wales hield wanhopig stand toen Meunier het toneel miste en Apmadu achteloos op de rand van het strafschopgebied raakte. Totaal nutteloze uitdaging. De druk op Wales wordt opgeheven.

53 minuten: België zal zich afvragen hoe ze maar één doelpunt voor staan. Maar hier zijn we ineens. De gastheren probeerden hun evenwicht weer te vinden met enkele geduldige passen op het middenveld.

52 minuten: Het was een geweldige prestatie van Johnson, wat een mooi vooruitzicht is. Moore kon ternauwernood missen, een goede voorzet dus, al nam hij niets weg van zijn perfect geplaatste kopbal.

DOELWIT! België 2-1 Wales (Moore 50)

Nutsvoorzieningen! Nutsvoorzieningen! Johnson dribbelt naar rechts. Hij pakte zowel Witzel als Carrasco op en liet zijn schouders zakken om naar de naamregel te gaan. Hij stond een naar de verre paal, waar Moore het hoogst rees en een onstuitbare neerwaartse kopbal langs Courtois plantte. Actief spel!

49 minuten: Mepham kreeg de eerste gele kaart van de avond omdat hij Hazard zonder meer in de rug raakte. Hij mist nu zondag de thuiswedstrijd tegen Polen.

48 minuten: Tielemans stuurde een diagonale pass richting Carrasco, net binnen het Welsh-vak aan de linkerkant. Carrasco liet de bal zakken, dacht te schieten, maar probeerde in plaats daarvan Hazard af te slaan. Verkeerde keuze. Wales wist hun lijn.

47 minuten: Langzaam begin van de tweede helft. Niemand leek te gretig om iets te forceren.

België begon aan de tweede helft. Geen veranderingen.

Ontspannend parttime entertainment.

HALVE TIJD: België 2-0 Wales

Wales zag er in de aanval half zo goed uit, maar voor de rest waren ze tweede. België zou er gemakkelijk nog een paar kunnen hebben. Ze zijn geweldig geweest. Hier is Peter Oh: “Ik ben bang dat zelfs een spetterende pauze-speech van Michael Sheen zelf dit niet zal oplossen.”

45 minuten: Roberts rende naar rechts en won een corner. Kan Wales iets bereiken dat het momentum van dit spel echt kan veranderen? Nou bijna. Corner gaat naar Williams aan de linkerkant. Hij had tijd om te vangen en een schot naar de rechterbovenhoek te vormen. Helaas was het een ping van de schouder van Norrington-Davies en meer voor een doeltrap.

44 minuten: Ook uit die hoek komt niets. Wales had het met rust kunnen doen.

43 minuten: Er kwam niets uit de hoek, die voor de helft was opgeruimd. Hazard keerde terug naar Wales en won er nog een.

42 minuten: België kalmeerde, keerde terug naar de andere kant en zette het onderzoek voort. Opeens maakte Tielemans een lange pass naar rechts. De Bruyne stapte in het strafschopgebied en loste een schot linksonder. Het kopte binnen, maar Hennessey stak een laars uit om het naast de paal af te buigen.

40 minuten: De vrije trap voor Wales viel op links. Ze laadden de Belgische kist. James rolde het in de mixer. Rodon wint een kopbal aan de verre paal. Witsel werd gedwongen uit zijn zes-yard-box. Ampadu kopte terug richting doel. Courtois pareerde en de gastheren wonnen. Veel beter dan Wales!