“Belgen mishandeld afgelopen maandag. Als we gaan rommelen, is het voorbij.”

Frankrijk werd maandagavond na strafschoppen uitgeschakeld tegen Zwitserland in de ronde van 16 van Euro 2020. Een exit die voor iedereen verdriet maar ook wat ‘anti’-geluk veroorzaakte.

Op sociale netwerken zijn de reacties talrijk. RTBF-sportcolumnist Swann Borsellino maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​duidelijke boodschap af te geven.

‘Aangezien ik niet ga slapen, wil je dan niet praten, Belg?’ Ik werk voor je, ik vind het geweldig, ik hou van mijn teamgenoten, KDB is mijn favoriete speler, maar ik zeg je rustig: we moeten allemaal weer proberen aardig te zijn’, tweette hij, zich herinnerend dat ‘hij Satan wil zien’ too’ als grote winnaar van deze Euro.

“Ik geef niet op”

In navolging van de Belgisch-Italiaan reageert Swann Borsellino op de quote die L’Equipe koos om de woorden van Kevin De Bruyne in een interview te omschrijven. “Veel elementen speelden tegen ons”, schreven onze Franse collega’s er bij.

RTBF-reporter verweet op Twitter: “Interview gegeven op de zender waar ik mag werken: Kevin De Bruyne verzint absoluut geen excuses en levert een helder interview en eerlijke analyse. Maar het is natuurlijk makkelijker om de offerte eruit te krijgen”.

Hij voegde eraan toe: “Ik zal niet opgeven. België werd afgelopen maandag vervolgd. Als we gaan spelen, behalve citaten nemen uit de ontwikkelde context, is dat het einde”.

Swann eindigde zijn bericht met het toespreken van de Belgische supporters. “Nee, L’Equipe is geen “vod”. Het is de krant die ik elke dag lees, waar voetbal-, wieler- en tennispagina’s mijn leven markeren. Zijn zorg is nog steeds op sociale netwerken waar ongelukkige koppen mensen ontmoeten – mensen die dat niet hebben gedaan Lees het artikel.”

Een mooie boodschap die voetbalfans, Belgen of Fransen, eraan herinnert dat sport entertainment is.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.