Aussies Abroad Wrap: Sainsbury’s twee derby goals & Mabil.’s debuut goal

Er waren dit weekend scènes in België en Turkije, met een paar Socceroos die scoorden in een actievolle wedstrijd!

Bekijk een overzicht van de twee goals van Trent Sainsbury en het debuut van Awer Mabil tegen de speler hierboven, of lees verder voor het volledige Aussies Abroad-rapport van deze week.

Je kunt ook naar onze nieuwe Aussies Abroad-podcast luisteren in de speler hieronder, of je abonneren en downloaden op Spotify, Apple-podcasts & Google Play.

In het laatste voetbalweekend werden belangrijke doelpunten gescoord door veel van onze Socceroos, waaronder een doelpunt in blessuretijd van Awer Mabil en een brace van Trent Sainsbury in België.

Joel King liet ook zien hoeveel hij wordt gewaardeerd door nieuwe club Odensk BK, met de verdediger die gisteravond zijn vroege debuut maakte.

Ondertussen is het Japanse voetbal terug, met de J.Leagues die aan de 30e campagne van de competitie beginnen.

Engeland & Schotland

Tom Rogic was gisteravond betrokken bij een nieuwe Celtic-overwinning toen de Hoops een Dundee FC-uitdaging overwon, 3-2 winnaars werden en hun plaats aan de top van de Schotse Premiership behielden.

Het lijkt erop dat Ange Postecoglou plannen heeft om veel van zijn steraanvallers te laten rusten voor hun cruciale Europese confrontatie op donderdagavond. De Australische middenvelder was een van die rustzoekers, nadat hij de wedstrijd van Dundee op de bank was begonnen, voordat hij in de 67e minuut inviel.

Alle ogen zijn midweek gericht op Noorwegen, waar Rogic en zijn team een ​​achterstand van twee doelpunten moeten wegwerken tegen Bodø/Glimt, om zich te kwalificeren voor de UEFA Conference League-ronde van 16.

Riley McGree en Middlesbrough zal halverwege de week op zoek zijn naar een onmiddellijke comeback na een vernietigend 2-1 verlies bij Bristol City. De middenvelder begon de wedstrijd als invaller, voordat hij in de 53e minuut werd geïntroduceerd, waarbij Boro wanhopig op zoek was naar de gelijkmaker.

Door de nederlaag trok het nieuwe team van McGree zich terug uit de play-offplek voor de promotie van het kampioenschap. Middlesbrough moet snel hun focus verleggen, met een nieuwe competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion op dinsdagavond.

Duits

Jackson Irvine’s het streven naar promotie in de Bundesliga is een beetje moeilijker geworden, aangezien zijn kant FC St Pauli uit de promotieplek viel nadat hij thuis met 3-0 had verloren van Hannover 96.

Irvine begon de wedstrijd als invaller voor Hamburg, voordat hij in de 61e minuut werd ingezet om de controle terug te krijgen.

Dynamo Dresden speelde het weekend thuis tegen Heidenheim met 1-1 gelijk, met de aanvaller van Socceroos Brandon Borrello parttime ingevoerd.

Vasteland van Europa

Trent Sainsbury leverde een man-of-the-match-display toen KV Kortrijk hun puntloze record nadrukkelijk brak door rivalen Zulte Waregem thuis met 5-0 te verslaan. De Belgische ploeg worstelde om doelpuntenmakers, maar weinigen hadden verwacht dat de centrale verdediger van Sainsbury de katalysator zou zijn voor een dominant aanvallend spel, waarbij Socceroo de eerste twee doelpunten van de ploeg zou scoren.

Sainsbury’s opende zijn rekening in de 17e minuut met een kenmerkende kopbal die vlak langs keeper Zulte Waregam werd geleid. De bezoekers leerden hun lesje niet en lieten de 30-jarige alleen achter uit een corner in de 44e minuut, waarbij Faïz Selemani een prima bal in het strafschopgebied zette voor Socceroo, die zijn tweede binnenkopte.

De verdediger speelde de volle 90 minuten en kreeg opnieuw een schone lei, om toe te voegen aan zijn toch al indrukwekkende doelpuntenstatistieken voor de middag.

Trent Sainsbury

In de tussentijd, James Jeggo speelde opnieuw de volle 90 minuten voor de Amerikaanse club Eupen. Helaas zijn de middenvelder en zijn team geen partij voor de Belgische gigant Club Brugge, dat met een 3-1 resultaat alle drie de punten pakte.

Maar Mabil was direct betrokken bij de klassieke Turkse Süper Lig-wedstrijd, want Kasimpasa pakte belangrijke punten, met hun wedstrijd tegen de als tweede geplaatste Konyaspor met een eindscore van 4-4. Mabil begon de wedstrijd vanaf de bank en kwam in de 71e minuut in het spel met Kasimpasa met een 3-2 achterstand.

Nadat de penalty de stand in evenwicht had gebracht, was het de beurt aan Awer om het thuispubliek te verrassen. De vleugelspeler sneed van links naar binnen, schoot op de paal en versloeg de keeper met hoge snelheid. Het doelpunt van Mabil in de 91e minuut leidde tot wilde feesten en leek de wedstrijd te hebben gewonnen, maar door een aantal onderbrekingen kreeg de wedstrijd extra tijd in blessuretijd.

Zes minuten later bezorgde een meedogenloze handsbal Konyaspor een penalty, die de gastheren rustig binnenstuurden. De scheidsrechter blies de tijd net nadat de gelijkmaker was gescoord, waardoor het team van Mabil een beroemde competitiezege werd ontzegd.

Aziz Behichi in indrukwekkende vorm tijdens het weekend, aangezien de kant van Giresunspor met 2-1 werd verslagen bij mid-table Kayserispor. De verdediger begon en eindigde de wedstrijd, want hij bleef een belangrijke rol spelen in de overlevingsstrijd van Giresunspor.

De Deense Super League heeft weer een Aussie in het verschiet, na Koning Joël maakte zijn debuut voor Odensk BK, in een 2-0 verlies voor hoofdstad team FC København. Hoewel de 21-jarige verdediger pas onlangs bij de club was aangesloten, werd hij nog steeds vertrouwd als starter voor zijn debuut.

in Italië, door Fran Karacic Brescia hield hun hoop op automatische promotie levend, met een gelijkmaker van 90 minuten die hielp om een ​​punt thuis veilig te stellen voor Frosinone. Karacic werd in de 64e minuut op het veld gebracht, nadat hij als invaller aan de wedstrijd was begonnen.

Azië & Midden-Oosten

De J.Leagues kwamen dit weekend weer in actie, met een groot publiek dat naar Azië’s snelst groeiende binnenlandse competitie keek, na een laagseizoen waarin de competitie enorm veel bijval kreeg voor zijn export naar Europa.

Mitchell Duke was een van de betrokkenen tijdens het weekend, want de spits stuurde Fagiano Okayama’s kant naar een overtuigende overwinning op de openingsdag thuis van Ventforet Kofu. De 31-jarige, die als invaller werd gespeeld, kwam in de 62e minuut in het spel en Okayama had de ervaring van de aanvaller nodig om de wedstrijd te helpen afsluiten.

In Saudi Arabie, Martin Boyle niet in staat om de impasse voor Al-Faisaly te doorbreken, ondanks het feit dat hij de volle 90 minuten speelde in het 0-0 gelijkspel van zijn kant thuis tegen mid-table club Al Raed. Boyle hoopt opnieuw te scoren voor zijn nieuwe club wanneer ze terugkeren naar midweekse actie, voor de uitwedstrijd bij Al Fateh.

Voetbalo’s thuis

De frontlinie van Socceroo Melbourne City maakte opnieuw indruk, met Jamie Maclaren en Mathew Leckie beiden scoorden, want City won thuis met 3-0 van Newcastle Jets. Ook al kon hij zelf niet scoren, Marco Tilio leverde een man-of-the-match prestatie op de flanken, leverde twee assists en zorgde voor de vonk voorin voor Cityzens.

Ryan Grant speelde de volle 90 minuten voor Sydney FC en leverde de assist voor Sky Blues’ enige doelpunt toen ze 1-1 gelijkspeelden met Wellington Phoenix in de Leichardt Oval.

Craig Goodwin werd zondag de tweede topscorer aller tijden van Adelaide United en vond de achterkant van het net tijdens de teleurstellende 4-1 nederlaag van de Reds tegen Macarthur FC.