Aussies Abroad Wrap: Boyle trapt Champions League-campagne af, Sainsbury’s cool vanaf penalty

De Asian Champions League is weer terug, met veel Australiërs die meedoen aan de grootste competitie van het continent

Matin Boyle begint aan zijn eerste continentale campagne, terwijl veel van onze binnenlandse sterren zich voorbereiden om overzee te vliegen, voor een toernooi in hub-stijl.

Ondertussen toonde Trent Sainsbury opnieuw zijn leiderschapskwaliteiten door de armband te dragen en een cruciale penalty te scoren tegen Anderlecht van Vincent Kompany.

Duits

In de clash waar Werder Bremen en Jackson Irvine’s FC St Pauli kon meteen de eerste plaats claimen met 3 punten, geen van beide partijen kon hun kansen grijpen, met de botsing in Bremen die op 1-1 eindigde, terwijl rivalen Schalke nu een promotieplaats in de 2. Bundesliga innam. De Australische middenvelder speelde de hele wedstrijd weg van huis, duwde verder naar rechts vanuit een positie die je normaal gesproken op internationaal niveau ziet, en gebruikte zijn tempo op de flanken om de thuisploeg in de problemen te brengen.

Ajdin Hrustic kwam dit weekend van de bank voor Eintracht Frankfurt tegen Freiburg, maar was niet in staat om zijn ploeg te helpen een 2-1 thuistekort te overwinnen, nu Frankfurt niet meer in de race is voor een plek in de UEFA Champions League. Er is echter nog steeds een kans op onmiddellijke verlossing, met Hrustic en Co die de midweekse reis maken naar Camp Nou, waar zij of FC Barcelona door gaan naar de halve finales van de UEFA Europa League.

Engeland & Schotland

Nathaniel Atkinson and his Hearts gaat met een hoge score de laatste ronde van de Schotse Premiership in, nadat hij Hibernian thuis met 3-1 had verslagen, hoewel de bezoekers al na vijf minuten een vroege voorsprong namen. Socceroo Atkinson staat opnieuw in de basis 11 en heeft grote indruk gemaakt op zijn nieuwe Schotse werkgevers, met de vleugelverdediger die zijn vernietigende hardloopspel laat zien.

Alle ogen zullen gericht zijn op de 3e plaats Hearts, en of ze kunnen concurreren met de Schotse reuzen Celtic en Rangers voor de landstitel.

Riley McGree keerde terug van een blessure en speelde afgelopen weekend 90 minuten in Middlesborough’s 1-0 verlies tegen Hull City in het Engelse kampioenschap.

Boro staat achtste na de actie van het weekend, slechts drie punten verwijderd van de play-offposities met nog zes wedstrijden te spelen in het seizoen 2021/22.

Vasteland van Europa

Denis Genreau en Toulouse FC pakten afgelopen weekend hun vierde opeenvolgende competitiezege in de Ligue 2, maar belangrijker nog, het 4-2 uitresultaat van Guingamp zorgde ervoor dat Toulouse hun voorsprong aan de kop van de ranglijst uitbreidde tot acht punten, met slechts 10 punten nu nodig van hun laatste zes wedstrijden, om promotie te krijgen.

Genreau kwam opnieuw in actie, ondanks dat hij de wedstrijd als invaller begon, kwam hij uiteindelijk net na het uur in actie, waardoor zijn ploeg laat in de wedstrijd de voorsprong uitbreidde.

in België, James Jeggo was de volle 90 minuten bij AS Eupen betrokken, want de grensstad verloor hun laatste wedstrijd thuis met 2-0 van KV Oostende. Ondanks het matige resultaat was het een feestdag, nadat Eupen de veiligheid voor de slotdag veilig stelde, waarbij de supporters de hele wedstrijd in een levendige stemming waren, ongeacht het resultaat.

Ondertussen landgenoot Trent Sainsbury heeft de campagne afgesloten met een ander doelpunt, dit keer door een nog onwaarschijnlijkere bron dan zijn twee doelpunten van een maand geleden. Bij het begin van de wedstrijd voor zijn club Kortrijk als clubcaptain, thuis van de Belgische gigant Anderlecht, kregen de gastheren een vroeg sprankje hoop met een penalty in de eerste 20 minuten.

Verbazingwekkend genoeg was het de Australische verdediger die zijn hand opstak en, nadat zijn lichaam langzaam naar het einde gleed, de bal kalm langs de keeper griste. De 3-2 nederlaag was niet het resultaat dat Kortrijk wilde, maar de fans van Socceroos zagen nog steeds een glimp van hun ervaren centrale verdediger, zowel achter als voor het doel.

Het leven in Noorwegen is op de best mogelijke manier begonnen voor de utility-middenvelder Gianni Stensness, met zijn team Viking Fotballklubb die dit seizoen hun 2e overwinning boekte uit evenveel wedstrijden door Aalesund thuis met 1-0 te verslaan. De 23-jarige was vanaf het begin opnieuw betrokken en speelde 90 minuten centrale verdediger, een positie waar hij nu een vaste waarde in is geworden nadat hij in de Australische verdediging speelde tegen Saoedi-Arabië.

Koning Joël niet in staat om hun laatste overwinning in de Deense Super League voort te zetten, waarbij club Odensk BK SønderjyskE achterliet met een 2-2 gelijkspel. De 21-jarige is tot nu toe aan elke wedstrijd in zijn OB-carrière begonnen en werd opnieuw in een run-on-positie gebracht, waarbij de verdediger met nog 15 minuten te spelen aan de haal ging terwijl zijn kant op zoek was naar een late gelijkmaker.

Nu naar Turkije, waar Aziz Behichi Het was enorm belangrijk voor Giresunspor om weg te gaan naar Yeni Malatyaspor, de gastheren schoon te houden en een beroemde 1-0 overwinning veilig te stellen, wat nu misschien genoeg is om de veiligheid van Behich’s kant te garanderen.

Maar Mabil ook in actie in de Turkse Süper Lig, waarbij zijn kant Kasimpasa thuis werd weggeslagen naar middenmoot Faith Karagümrük. De vleugelspeler was niet in staat om zijn vruchtbare start in Turkije voort te zetten, gezien slechts de helft van de waarde van voetbal, nadat hij de wedstrijd op de bank was begonnen.

Azië & Midden-Oosten

In Japan, Mitch Duke terug op het wedstrijdformulier voor Fagiano Okayama, met een cruciaal tweede doelpunt in hun uitwedstrijd bij Ryūky. Echter, na de hele wedstrijd de leiding te hebben genomen, maakte de thuisploeg in blessuretijd de gelijkmaker om de hoop van Okayama, die op weg is om terug te keren naar de top 4 van de tweede divisie van Japan, te verpletteren en, belangrijker nog, hun plaats in de play-offs te heroveren . promotie positie.

Saoedische kant Al-Faisaly hebben de Jordaanse kant Al-Wehdat met één punt gekwalificeerd in hun openingswedstrijd in de AFC Asian Champions League. Martin Boyle was een van degenen die met het team reisden en zal proberen te profiteren van hun hub-achtige situatie, aangezien hij hoopt halverwege de week terug te keren na 90 minuten in hun openingswedstrijd te hebben gespeeld.

Verenigde Staten van Amerika

Columbus-crew en Socceroo-verdediger Milos Degenek leed een hartverscheurend verlies in MLS East’s top-of-the-table clash en verloor met 1-0 in de Philadelphia Union. Degenek en zijn team erkenden de sterke aanvallende dreiging die Union had, maar konden niets doen aan een eigen doelpunt in de 2e minuut waardoor de Crew vroeg op achterstand kwam. Ondanks het verlies maakte Degenek gedurende de volle 90 minuten indruk en versloeg de kant van Pennsylvania, die het grootste deel van de wedstrijd controleerde.