Altenkirchen tennistoernooi: de dubbelwedstrijd is beslist

Bestellen vanaf 19/2/2022

De eerste “Burg-Wächter Ladies Open”-trofee is uitgereikt: Mariam Bolkvadze en Samantha Murray Sharan hebben zaterdag (19 februari) de dubbelwedstrijd van het wereldranglijsttoernooi voor damestennis Altenkirchen gewonnen.

Mariam Bolkvadze en Samantha Murray Sharan, die ook door toernooidirecteur Razvan Mihai werd gefeliciteerd met hun toernooiwinst, wonnen de dubbelspelfinale in Altenkirchen. (Foto: Organisator)

Altenkirchen. Het duo uit Georgië en Engeland versloeg twee Zwitserse speelsters Susan Bandecchi en Simona Waltert met 6:3 en 7:5. “We vullen elkaar perfect aan”, zei Murray Sharan vrolijk na zijn 25e overwinning in het dubbelspel in zijn carrière. In de eerste set zag het er aanvankelijk goed uit voor Bandecchi/Waltert, die de service van hun tegenstanders pakten om er 3:1 van te maken, maar daarna vijf games op rij verloren en daarmee de eerste set met 3:6 verloren. Ronde nummer twee groeide uit tot een waar rustfeest. Na twee per stuk aan de ene kant en de andere, was het 6:5 voor Bolkvadze/Murray Sharan toen Zwitserland serveerde tegen een nederlaag in de wedstrijd. De vijfde wedstrijdbal bracht uiteindelijk de beslissing. “Het was een speciale wedstrijd voor ons omdat je niet elke week in de finale speelt. Dit is de eerste keer dat we hier samen in het dubbelspel hebben verloren. We kunnen echter ook voortbouwen op dit toernooi”, aldus Simona Waltert.

Minnen vs Snigur
Daria Snigur uit Oekraïne en topper Greet Minnen uit België zullen de finale van het enkelspel op zondag 20 februari om 13.00 uur voltooien in de $ 60.000 competitie op SRS Sports Park. Net als in de voorgaande drie wedstrijden bleef Snigur zonder een set te laten vallen. Deze keer versloeg ze de Russische Erika Andreeva met 6:2 en 6:3. “Toen ik in de tweede set met 4-0 voor stond, zakte mijn concentratie een beetje”, meldde de Oekraïense winnaar. “Maar toen dacht ik punt voor punt weer. Dat helpt”, zegt Snigur. Minnen kwam perfect in de wedstrijd in de eerste halve finale tegen Mariam Bolkvadze. Hij won de eerste set al na 21 minuten met 6-1. “Ik wist dat Mariam tot het einde zou vechten”, zei Minnen. “Hij gaf niet op.” Het werd werkelijkheid in de tweede ronde, die werd gewonnen door Georgia met 6:4. De nummer één van de geplaatste lijst versterkte haar kracht opnieuw in de beslissende set. Voor de derde keer moest hij een beslissing nemen in een ontmoeting met hem, voor de derde keer gaf Minnen zijn tegenstander geen kans.

Resultaten
Halve finale enkelspel: Greet Minnen (België) – Mariam Bolkvadze (Georgië) 6-1, 4-6, 6-1; Erika Andreeva (Rusland) – Daria Snigur (Oekraïne) 2:6, 3:6.
Dubbel, Finale: Susan Bandecchi / Simona Waltert (Zwitserland) – Mariam Bolkvadze / Samantha Murray Sharan (Verenigd Koninkrijk) 3: 6, 5: 7.