Alexander Hendrickx scoort hattrick ondanks zes hechtingen op voorhoofd

India nam het op tegen België in de halve finale van het hockey voor mannen van de Olympische Spelen in Tokio in de hoop voor het eerst in een wedstrijd om een ​​gouden medaille te verschijnen sinds de Olympische Spelen van Moskou in 1980. Hun hoop werd echter de bodem ingeslagen door een match-winnende hattrick van de verdediger Alexander Hendrickx als de Belgen gingen door naar de finale met een verpletterende overwinning 5-2.

Alexander Hendrickx, de man die tijdens de laatste vier confrontaties India’s belangrijkste kwelgeest bleek te zijn, had voor dit duel zijn hoofd geblesseerd, maar dat weerhield hem er niet van om drie keer de achterkant van het net te vinden, vooral op een belangrijke dag. het meest.
Laten we dus zonder meer uitzoeken wat er precies is gebeurd met de 27-jarige Belgische verdediger.

Olympische Spelen in Tokio: hockeywedstrijd tussen India en België: Alexander Hendrickx bewijst waarom hij topscorer is

Alexander Hendrickx scoorde een hattrick in de cruciale halve finale wedstrijd tegen India, maar hij werd tijdens de wedstrijd gezien met een hoofdband. Het gebeurde zo dat de verdediger afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd in Poule B tussen België en Engeland een botsing kreeg met de knuppel van een Engelse speler, waardoor hij een gapende wond aan zijn voorhoofd had en hoewel er geen breuk of hersenschudding was na zijn MRI-scan op zaterdag, De wond van Alexander Hendrickx had zes hechtingen nodig, drie hechtingen aan de binnenkant en drie hechtingen aan de buitenkant.

Desalniettemin kwam de Belg sterk terug in het duel van zijn kant in de kwartfinale tegen Spanje, waar hij zondag tweemaal scoorde in hun 3-1 overwinning voordat hij dagen later India’s droom verpletterde.

Terug in de wedstrijd speelde België een achtervolgingsspel nadat de score van India 2-1 was in het eerste kwart voordat Alexander Hendrickx tevoorschijn kwam en het fortuin van zijn kant nieuw leven inblies. In de 20e minuut profiteerde hij optimaal van de vierde strafcorner die India hen had toegekend en scoorde de gelijkmaker.

Beide teams gingen het laatste kwartier in, maar Alexander Hendrickx had andere ideeën toen hij twee doelpunten op rij scoorde om de wedstrijd uit de greep van India te halen met nog maar een paar minuten te gaan.

Middenvelder John-John Dohmen voltooide de formaliteiten met het vijfde doelpunt, omdat India nog een dag moest wachten om deel te nemen aan de gouden medaillewedstrijd op de Olympische Spelen. Alexander Hendrickx is nu de topscorer van het toernooi met 14 doelpunten op zijn naam uit zeven wedstrijden.