Al het nieuws over FC Basel

18:27

Vriendschappelijke overwinning op Greuther Fürth

Tweede vriendschappelijke wedstrijd, tweede overwinning voor FC Basel onder Alex Frei: Basel versloeg zaterdag de naar de Bundesliga gedegradeerde Greuther Fürth met 3-2. En Ndoye scoorde twee van de drie doelpunten van Basel in de tweede helft.

In de eerste helft zorgden de Baslers – en nieuwe aanwinst Jean-Kévin Augustin bij zijn debuut – voor een opvallende vertoning, toen ze de Fransman een kans zagen om vlak voor rust van de lijn te komen. En verdedigend valt er, afgezien van enkele individuele fouten, niet veel te klagen. Coach Frei schreef het feit dat hij bij rust 0-0 stond toe aan “solidariteit in verdedigend gedrag”. “Fürth had geen kans waar je moet zeggen dat het een doelpunt moet zijn.”

De tweede helft zag er wat anders uit. Nadat FCB, die in de rust één keer de elf man verving, via Dan Ndoye op voorsprong kwam, kon Fürth in de 64e minuut de gelijkmaker maken na een verdedigende fout. FCB vond snel het antwoord, twee minuten later en dankzij Chalov was het 2-1 en Ndoye terug vier minuten later was het 3-1. Uiteindelijk was het 3:2 omdat testspeler Jonas Adjej vlak voor het einde een stap te laat kwam.

Daarom zei Frei na de wedstrijd:

“Wat betreft goals, we weten waarom we ze hebben gekregen. Het is geen collectieve fout, maar ik wil ze ook niet de schuld geven.”

Frei, die zich in het eerste deel van het trainingskamp concentreerde op de defensieve training, was na de winst zeer tevreden over deze wedstrijdzone van Basel. “De achterste vier met een dubbele zes doen het heel goed.” Dat het genoeg was om drie doelpunten te maken tegen een gedegradeerde Bundesliga-ploeg, was niet te verwachten, omdat we op de training niet specifiek naar het offensief hadden gekeken.

Ondanks de meeste van deze zelfgenoegzaamheid wijst Frei op zijn tekortkomingen:

“Ik verwachtte meer balcontrole en meer dominantie van mijn team. We hadden niet genoeg balbezit.”

Basel heeft de kans om beter te presteren in de vriendschappelijke wedstrijd van aanstaande donderdag. Op weg naar huis van trainingskamp ontmoette FCB Botosani uit Roemenië op 30 juni in Kematen in Tirol.

FC Basel – SpVgg Greuther Volgende 3:2 (0:0)
Gmund-Dürnbach sportveld. – 250 toeschouwers. – Doelpunten: 48 Ndoye 1:0, 64 Angleberger 1:1, 66 Chalov 2:1, 70 Ndoye 3:1 (Hunziker), 85 Ache 3:2 (Dudziak).
FCB (eerste helft): heet; Lang, Djiga, Pelmard, Katterbach; Xhaka, Palacios; Tushi, Man, Ltaief; Augustinus.
FCB (tweede helft): salvi; Lopez, Adjetey, Fazlic, Padula; Dundas, Chipperfield; Ndoye, Chalov, Onyegbule; Hunziker.
SpVgg Greuther Volgende: Linde (46e schaap); Asta (60e Mhamdi), Griesbeck, Fobassam Nawe (60e Hadadi), Willems (60e El Fattahi Moeder); Raschl (60e Littbarski), Raebiger (46e Angleberger), Groen (60e Dudziak); Tillman (60e Seufert); Abiama (60e ziek), Hrgota (46e zeef).
Opmerkingen:: FCB zonder Coma, Millar (in aanbouw), Marchand, Kade, Burger, Essiam, Sène, Fernandes (allen geblesseerd), Frei, Szalai, Amdouni (nog in aanbouw zoals later), de Mol.