Aanvallend spektakel in Manchester: City verliest nipt van Real

Manchester (AP) – Stercoach Pep Guardiola en Manchester City maken een goede kans om terug te keren naar de Champions League-finale. In een offensief spektakel wonnen de koplopers van de Engelse Premier League de heenwedstrijd in de halve finale tegen Real Madrid 4:3 (2:1).

Kevin De Bruyne (2e minuut), Gabriel Jesus (11), Phil Foden (53) en Bernardo Silva (74) verzegelden een nipte voorsprong voor de terugwedstrijd op 4 mei in het Bernabeu Stadion. Karim Benzema (33/82/penalty) met twee goals en Vinicius Junior (55) scoort voor Madrid.

Na nog geen twee minuten toonde Guardiola zijn vuisten in een vrolijke pose. Na een precieze voorzet van Riyad Mahrez kopte De Bruyne, die het strafschopgebied inreed, de bal in het doel van Real Madrid, waardoor het zijn Belgische partner Thibaut Courtois onmogelijk maakte. Slechts negen minuten later profiteerde Jesus, die voor het laatst vier doelpunten maakte in een 5-1 Premier League-overwinning op Watford FC, van de zwakte van de Spaanse verdediging om er 2-0 van te maken. De Braziliaan won het duel van David Alaba, wiens deelname al lang in twijfel werd getrokken vanwege een spierprobleem.

Aan de andere kant kwam Real’s aanvallende opstelling rond voormalig wereldkampioen Toni Kroos, regisseur Luka Modric en steraanvaller Benzema aanvankelijk weinig kans. Manchester blokkeerde slim de ruimte en stopte effectief een spel dat was opgebouwd door de leiders van de Spaanse Primera Division. De kant van coach Carlo Ancelotti speelde na een half uur alleen maar beter door zich op te dringen.

Maar omdat Real in de verdediging slordig bleef reageren, kreeg gastland Manchester goede kansen via Mahrez en Phil Foden. En toen stond Benzema ineens aan de andere kant in zijn 600e wedstrijd voor Real. De Fransman, die in eerdere speelrondes tegen Paris Saint-Germain en regerend landskampioen FC Chelsea met respectievelijk drie en vier doelpunten beslissend was, zette ondanks de moeilijkheden de voorzet van Ferland Mendy om in doel.

Na rust bleef Alaba in de kleedkamer. De nog steeds niet goed georganiseerde verdediging van Real werd in de 48e minuut om de tuin geleid door Mahrez, die vervolgens de paal raakte. Het volgende schot van Foden werd geblokt door Dani Carvajal op de lijn. In de 53e minuut kreeg de Engelse international de overhand en kopte hij een voorzet van Fernandinho binnen. De Madrilenen reageerden meteen: Vinicius schoot in zijn eentje over de linkerkant van de middenlijn het stadsdoel in en eindigde met een trefzeker laag schot.

Bernardo Silva herstelde een voorsprong van twee doelpunten met een krachtig schot onder de lat, voordat Benzema nog een penalty voor Real verminderde met een omgezette handpenalty, waardoor de kansen van Madrid in de finale levend bleven.