Denemarken verslaat Frankrijk, Nederland verslaat België in Nations League

Andreas Cornelius van Denemarken viert feest na het scoren van een doelpunt tegen Frankrijk tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd in het Stade de France in Parijs, Frankrijk, 3 juni 2022. /CFP

Invaller Andreas Cornelius scoorde tweemaal toen Denemarken herstelde van een tegengoal door het schitterende doelpunt van Karim Benzema om Frankrijk vrijdag met 2-1 te verslaan in de UEFA Nations League in het Stade de France, de eerste wedstrijd op de locatie sinds de chaos die afgelopen weekend de Champions League teisterde . laatste.

De verbluffende aanval van Benzema bracht zes minuten na rust verdedigend WK-kampioen Frankrijk, maar spits Cornelius van het Turkse Trabzonspor maakte halverwege de tweede helft gelijk voor Denemarken en scoorde vervolgens de winnaar in de 88e minuut.

Dat betekende dat het een teleurstellende avond was voor Frankrijk, waarin ook Kylian Mbappé en Raphael Varane er met een knaller vanaf kwamen.

Christian Eriksen uit Denemarken trapt een bal tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken in het Stade de France in Parijs, Frankrijk, 3 juni 2022. /CFP

De Denemarken-aanvoerder Christian Eriksen dacht na over zijn terugkeer naar gezondheid na een hartaanval tijdens de wedstrijd tegen Finland op Euro 2020, en zei dat hij “erg blij was om terug te zijn”.

“Ik denk dat de magie voor het eerst begon toen ze me op het veld redden; dat is de eerste gedachte,” zei hij.

Karim Benzema (rechts) uit Frankrijk rent met de bal tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken in het Stade de France in Parijs, Frankrijk, 3 juni 2022. /CFP

Er was een bijna vol huis van 75.833 mensen in het Stade de France, waaronder 1.400 Deense supporters, maar de sfeer buiten het veld voor de aftrap was kalm.

Het was een schril contrast met de scène zes dagen eerder, toen fans door ernstige organisatorische problemen het stadion niet konden betreden, terwijl veel vreedzame supporters werden blootgesteld aan traangas voorafgaand aan de 1-0 overwinning van Real Madrid op Liverpool in de Champions League-finale.

Memphis Depay van Nederland viert feest na het scoren van een doelpunt tegen België tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, België, 3 juni 2022. /CFP

Ook op vrijdag scoorde Memphis Depay tweemaal toen Nederland een 25 jaar zonder succes eindigde tegen buurland België met een 4-1 overwinning op hun gastheren in Brussel.

Steven Bergwijn en Denzel Dumfries scoorden de andere twee doelpunten toen Nederland een einde maakte aan een bijna zes jaar ongeslagen run thuis tegen België in een grimmige ommekeer voor het team, dat drie jaar bovenaan de FIFA-ranglijst stond totdat het onlangs werd afgezet.

Bergwijn scoorde in de 40e minuut van buiten het strafschopgebied en bezorgde Nederland de leiding in de eerste helft voordat Depay en Dumfries meer toevoegden in de tweede helft in een beslissende vertoning.

Kevin De Bruyne (links) uit België en Virgil van Dijk uit Nederland reageren na de UEFA Nations League-wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, België, 3 juni 2022. /CFP

België, dat vroeg in de wedstrijd Romelu Lukaku verloor door een blessure, scoorde drie minuten in de verlenging een troostgoal via Michy Batshuayi, maar hun achterlijn was slecht zichtbaar en het resultaat zal een serieuze tegenslag zijn als ze zich voorbereiden op het WK later dit jaar .

Aanvoerder Virgil van Dijk liet weten niet verrast te zijn door de uitoverwinning.

“We hebben het goed geanalyseerd en we hebben ons plan uitgevoerd, we hebben het heel goed gedaan. Het was een geweldige avond”, zei hij.