Albanië maakt het Belgische vrouwenelftal Red Flames makkelijker: eindstand 0:5

De Red Flames kwamen donderdagavond traag op gang. In de eerste 30 minuten hadden onze dames weinig of geen succes met combinatievoetbal. Albanië kreeg de meeste kans, want de Belgische verdediging danste van vreugde nadat Laura Deloose de bal op een gevaarlijke positie had verloren.

Maar toen kwamen de Red Flames eindelijk terug en zette Tine De Caigny in de 37e minuut onze damesploeg op voorsprong met een kopbal. Het was de eerste van drie goals in amper zes minuten. Tessa Wullaert (foto hieronder) maakte er in de 39e minuut 2-0 van en vlak voor rust scoorde De Caigny zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

België domineerde in de tweede helft. Tessa Wullaert aarzelde geen moment toen ze de kans kreeg om uit Albanië te scoren en België 4-0 te bezorgen.

Geen teken van Albanië in de laatste 15 minuten. Invaller Jassina Blom scoorde 0:5 voor België. Door deze overwinning blijft België tweede in hun poule, 3 punten achter koploper Noorwegen, dat ook donderdagavond won. Onze dames hopen op dinsdagavond nog 3 punten van hun reis naar de Balkan op te halen als ze Kosovo ontmoeten.