Alhassan Yusuf scoort een doelpunt als Royal Antwerp verliest van Anderlecht. van Zirkzee

Alhassan Yusuf scoorde het enige doelpunt van Royal Antwerp in hun 2-1 overwinning op Anderlecht in de competitiewedstrijd van zondag.

Opgeheven door hun thuisoverwinning op Beerschot vorige keer, reist Great Old naar Lotto Park met ambities om hun goede vorm uit te breiden, maar de thuisploeg heeft andere ideeën.

Voor Anderlecht zijn ze ongeslagen in hun laatste zeven wedstrijden in alle competities en zijn ze de pre-match favorieten om alle punten veilig te stellen.

De mannen van Vincent Kompany begonnen goed en hadden in de 24e minuut op voorsprong moeten komen via de jonge Nigeriaanse Oranje-international Joshua Zirkzee.

De 20-jarige schoof de bal langs doelman Jean Butez na een pass van Ghanese middenvelder Majeed Ashimeru.

Getriggerd door een achterstand ontwaakten de bezoekers uit hun slaap en gingen massaal aan de slag op zoek naar de gelijkmaker.

Het betaalde zich drie minuten voor rust uit via Yusuf die doelman Hendrik van Crombrugge van dichtbij versloeg met Aurelio Buta voor de laatste pass.

Toen de tweede helft hervatte, voerden beide teams hun spel op, maar het waren de gastheren die hun voorsprong heroverden dankzij een penalty van Lior Refaelov een minuut voor het uur.

Ondanks verschillende pogingen van Great Old om de gelijkmaker te maken, werd het doelpunt niet gerealiseerd toen ze met gebogen hoofd huiswaarts keerden.

Na een indrukwekkende prestatie van 76 minuten werd de Nigeriaanse aanvaller Yusuf – die nu drie competitiedoelpunten heeft in het seizoen 2021-22 – vervangen door Koji Miyoshi, terwijl de Tanzaniaanse aanvoerder Mbwana Samatta in de 90e minuut werd ingeroepen voor Manuel Benson.

Ondertussen werd Abdoulaye Seck Senegal van start tot finish geparadeerd terwijl Opoku Ampomah (Ghana), Bruny Nsimba (Angola), het Congolese duo Luete Ava Dongo en Nill De Pauw niet gekleed waren voor actie.

Aan de andere kant zagen Zirkee, Ashimeru en Christian Kouame elke minuut van de actie. De Ghanese kandidaat Francis Amuzu verving Lior Refaelov echter in de 68e minuut.

Met dit resultaat zakte Royal Antwerp naar de vierde plaats na het verzamelen van 56 punten uit 31 wedstrijden, terwijl Anderlecht naar de derde plaats schoof met nog twee punten.
Yusuf hoopt te scoren wanneer de viervoudig Belgisch kampioen Zulte Waregem ontvangt op 19 maart.