Kwalificatie EK: Belgisch vrouwenbasketbal duidelijke overwinning op Duitsland

Valéry Demory, coach van de French Belgian Cats, heeft opgeroepen tot een duidelijke reactie na het verlies tegen Bosnië, aangezien een nieuwe nederlaag de kwalificatie voor het EK in gevaar zou kunnen brengen. Een overwinning op Duitsland is dus een must.

Het eerste kwartier bleek echter saai en de tactiek van de nieuwe coach wilde niet ingevoerd worden in het Belgische damesspel. Dus voorlopig staat alles weer in het teken van sterspeelster Emma Meesseman, die haar beste reputatie zeker waarmaakt. Maar bij de pauze was het 32:32.

In de tweede helft keerden de zaken echter om en vonden de Cats hun weg in het spel. Ze verdedigden beter en in de aanval was de ploeg veiliger rond Meesseman (25 punten, 11 rebounds en 5 assists) en rond Antonia Delaere (17 punten). Vooral het derde kwart zorgde voor een beslissende voorsprong op Duitsland met een duidelijk 26:13 resultaat.

In Groep A moet België deze maand nog 2 wedstrijden spelen voor de kwalificatiewedstrijden voor EURO 2023 in Israël en Slovenië: op 24 november tegen Noord-Macedonië en op 27 november in de heenwedstrijd tegen Bosnië.