Kevin De Bruyne en Eden Hazard last-minute beslissingen voor de kwartfinale van het EK 2020 van België tegen Italië, zegt Roberto Martinez | Voetbal Nieuws

Roberto Martinez zal Kevin De Bruyne en Eden Hazard tot de laatste minuut de tijd geven om hun fitheid te bewijzen in de aanloop naar de kwartfinale van het EK 2020 van België tegen Italië.

Manchester City-middenvelder De Bruyne liep een enkelblessure op in de overwinning van de laatste-16 op Portugal van zondag en werd drie minuten in de tweede helft gewisseld nadat hij van achteren werd uitgedaagd door Joao Palhinha tijdens de Belgische tegenaanval voor rust.

Maandag maakte Martinez bekend dat de middenvelder een kruisbandkneuzing had opgelopen.

Aanvoerder Hazard liep ondertussen een hamstringblessure op en werd drie minuten voor tijd teruggetrokken.

Tijdens zijn persconferentie voor de wedstrijd in Italië zei Martinez: “We weten allemaal dat we vechten tegen de klok.

“We wachten tot het laatste moment om die beslissing te nemen.

Afbeelding:
Eden Hazard wordt behandeld door het Belgische medische team na het missen van de laatste etappes van hun overwinning op Portugal

“We zullen morgen zien of ze erbij betrokken kunnen worden of niet. Helaas kunnen we op dit moment geen beslissing nemen.”

De Bruyne miste de openingswedstrijd van België tegen Rusland, met een 3-0 overwinning, vanwege een gezichtsblessure. Hij scoorde opnieuw en gaf een assist in een 2-1 overwinning tegen Denemarken voordat hij de assist gaf voor het doelpunt van Romelu Lukaku in een 2-0 overwinning op Finland.

Hazard speelde tot nu toe in elke wedstrijd in het toernooi en lijkt zijn vorm te hebben verbeterd na een seizoen bij Real Madrid, waarin hij slechts 14 La Liga-optredens speelde en verschillende blessures opliep.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Sky in Italy-journalist Valentina Fass bespreekt de mogelijke terugkeer van Giorgio Chiellini naar de Italiaanse ploeg om tegen België te spelen in de kwartfinales van Euro 2020

Zijn broer Thorgan verzekerde zich van een plek in de Belgische kwartfinale met een verbluffende aanval in de eerste helft om Portugal te verslaan.

De kant van Martinez, nummer 1 in de FIFA Wereldranglijst, staat nu tegenover het Italië van Roberto Mancini, dat een perfecte start van Euro 2020 heeft gemaakt en 31 wedstrijden ongeslagen is gebleven met hun laatste 16 overwinning op Oostenrijk.

Kwartfinales op vrijdag in de Allianz Arena in München (aftrap 20:00 uur).