Indiase herenhockeyteam verliest met 1-4 van België in FIH Pro League 2023/24 | Pragativadi

Antwerpen, 24 mei 2024: Indische mens Hockey De ploeg verloor vrijdag met 1-4 van België in hun tweede wedstrijd van de Europese FIH-wedstrijd Hockey Pro League 2023/24. Voor India scoorde Abhishek (55′) het enige doelpunt, terwijl voor België Felix Denayer (22′), Alexander Hendrickx (34′, 60′) en Cedric Charlier (49′) scoorden.

Aan het begin van het gevecht leek België gevaarlijker; ze kregen echter te maken met een goed georganiseerde Indiase verdedigingseenheid, die de druk goed kon opvangen. Net na de helft van het kwart begon het Indiase team de druk op te voeren, waardoor België terug op eigen helft werd geduwd, met verschillende aanvallen vanaf de rechterkant. Omdat geen van beide ploegen de impasse kon doorbreken, eindigde het eerste kwart op 0-0.

Beide teams begonnen goed aan het tweede kwartaal en hielden elkaar in de vroege uitwisselingen goed bij. India won een strafcorner in de eerste drie minuten van het kwart, maar kon niet scoren omdat het schot van Harmanpreet goed werd geblokt door de Belgische doelman. Echter, met nog acht minuten te gaan, bezorgde Felix Denayer (22′) België een 1-0 voorsprong nadat hij scoorde toen hij ruimte vond in het strafschopgebied en van dichtbij afrondde. Ondanks herhaalde aanvallen kon India de achterstand tot aan de rust niet goedmaken.

India begon na de pauze agressief aan de wedstrijd, maar de Belgische verdediging bleef stand houden. In een strak derde kwart was er veel actie van beide kanten, maar het was België dat de voorsprong verdubbelde via Alexander Hendrickx (34′) nadat hij een strafcorner had omgezet. Aan het einde van het derde kwartaal leidde België India met een score van 2-0.

Met nog 15 minuten te gaan begon India urgentie te tonen. Maar het was België dat de voorsprong uitbreidde naar 3-0 toen Cedric Charlier (49′) een prima velddoelpunt scoorde. Met nog vijf minuten te gaan scoorde Abhishek (55′). Voor het einde van de wedstrijd kreeg België een strafschop die Alexander Hendrickx wist om te zetten (60′). De wedstrijd eindigde toen België met 4-1 won.

Met name Jarmanpreet Singh voltooide 100 interlands tijdens de wedstrijd tegen België.

Indische mens Hockey De ploeg speelt op 25 mei opnieuw tegen België om 19.45 uur IST.

Alle FIH-wedstrijden Hockey Pro League 2023/24 wordt uitgezonden op JioCinema, daarnaast worden alle wedstrijden in India uitgezonden op Sports18 – Khel.