Nations League: Pellegrini’s uitzending brengt Italië uit koers – Sport

• Italië verspeelde in Rome een 2-0 Nations League-voorsprong tegen België, maar scoorde minimaal één punt.
  • Frankrijk kreeg een tijdelijke gelijkmaker tegen Israël tegen, maar won uiteindelijk met 4-1.
  • In Groep 2 blijft Italië de leider, Frankrijk staat één punt achter.

Alles zal in gereedheid worden gebracht voor de derde overwinning van Italië in de derde wedstrijd van de Nations League. De Italianen kwamen vlak voor rust op een 2-0 voorsprong tegen België in Rome en de voorsprong was verdiend. “Squadra Azzurra” was in alle opzichten beter en scoorde in amper 60 seconden de 1-0. Andrea Cambiaso prikt de bal over de lijn. In de 24e minuut zorgde Mateo Retegui met een rebound van dichtbij voor de 2-0.

Maar plotseling trof Italië een ramp. Na een te korte pass van de verdediging pakte Lorenzo Pellegrini de tackle en raakte zijn tegenstander Arthur Theate met een open zool boven de enkel. De beslissing van de scheidsrechter – na videoconsultatie – luidde uitsluiting.

België is bezig met een inhaalslag

En de bezoekers profiteerden meteen van het voordeel dat uit de overtreding voortvloeide. Na een keurige afwisseling van vrije trappen belandde de bal bij Maxim de Cuyper, die met zijn eerste interlandgoal vanaf de rand van het strafschopgebied de stand terugbracht naar 1-2.

Na de pauze profiteerde België van hun voordeel en domineerde het spel steeds meer. Maar ze hadden nog steeds een spelhervatting nodig om de gelijkmaker te maken: Leandro Trossard scoorde uit een hoekschop en bracht de stand op 2-2 (61′). Geen doelpunten meer – na een sterke helft was een gelijkspel uiteindelijk een terechte uitslag.

Frankrijk beefde slechts een ogenblik

Frankrijk behaalde een verplichte overwinning op Israël. Bij een 4-1 uitoverwinning in Boedapest, waar Israël zijn thuiswedstrijd speelde, kwam Frankrijk al na 6 minuten op voorsprong via Eduardo Camavinga. Doelman Omri Glazer was echter zo vriendelijk om in te grijpen en de onschuldige finish aan zich voorbij te laten gaan.

Na een verrassende 1-1 van Omri Gandelman (24) reageerde Frankrijk snel en kwam 4 minuten later weer op voorsprong dankzij Christopher Nkunku. Matteo Guendouzi (87) en Bradley Barcola (89) zorgden vervolgens aan het einde van de wedstrijd voor een duidelijk resultaat.