Indiase dameshockeyteam verliest met 1-2 van België in FIH Pro League 2023/24 | Pragativadi

Antwerpen, 25 mei 2024: Het Indiase dameshockeyteam stond in de FIH Pro Hockey League 2023/24 tegenover België en verloor zaterdag met 1-2. Ambre Ballenghien (15′) en Vanessa Blockmans (20′) scoorden voor België, terwijl Sangita Kumari (34′) het enige doelpunt scoorde voor India.

België begon de wedstrijd door over het hele veld druk uit te oefenen, waardoor het voor India moeilijk werd om van achteren te spelen. India was echter in staat de aanvankelijke druk te weerstaan ​​en begon het balbezit te domineren, terwijl België bleef aandringen op zoek naar kansen om te scoren bij de tegenaanval. De druk resulteerde in een strafcorner voor België, en Ambre Ballenghien stapte op om de bal langs Savita in doel te trappen, waardoor haar team aan het einde van het eerste kwart op voorsprong kwam.

In de tweede helft gebruikte België dezelfde tactiek terwijl India verschillende passes probeerde te maken in de Belgische verdediging. Vijf minuten na rust resulteerde de hoge druk van België in een nieuwe strafcorner, en Vanessa Blockmans profiteerde van het afgeweken schot van Louise Versavel om het tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren. India reageerde op het doelpunt via Salima Tete, die in het midden van het veld ronddraaide, de rechterhoek in schoot en een krachtig schot op doel afvuurde, dat werd gepareerd door de Belgische doelman Elodie Picard. India had moeite om op hun eigen helft te spelen, omdat België hun inhaalbanen bleef blokkeren, waardoor de Indiase verdediging hard moest vechten om een ​​2-0 voorsprong te behouden tot aan de rust.

België voerde de druk in het derde kwartaal nog verder op. Jyoti weerstond echter de druk om Deepika te vinden, wiens voorwaartse pass naar Sangita Kumari in de cirkel ging. Ze gooide het naar het wicket van Elodie Picard om India weer in het spel te brengen. Na het doelpunt begon India af en toe de Belgische druk te verslaan, maar België bedreigde al snel de Indiase verdediging. Zij veroverden de bal bovenaan het veld en dwongen Savita tot actie. Delphine Marien bleef een constante bedreiging op de rechterflank voor België, maar de Indiase verdediging bleef stevig en het kwart eindigde met de score 2-1 in het voordeel van België.

In de laatste helft verloor India de bal op eigen helft, maar België slaagde er niet in te kapitaliseren. De wedstrijd werd spannend en beide teams probeerden tegen het einde hard te scoren. India creëerde een scoringskans via Deepika, maar haar schot werd gered en Sangita griste een scoringskans uit de rebound, maar kon deze niet omzetten. Savita moest alert blijven in het doel, want de Belgische aanvallers veroverden voortdurend de bal en dreigden te scoren. Met nog vijf minuten te gaan in de rust won België een strafcorner, maar de bal ging naast de doelpaal. India controleerde steeds meer het spel en drong naar voren op zoek naar de gelijkmaker. Deepika kreeg in de slotmomenten de kans om te scoren, maar de Belgische verdediging haastte zich om de chaos voor het doel te kalmeren en een 2-1 overwinning op India te verzekeren.

Het Indiase dameshockeyteam neemt het op 26 mei om 15.15 uur IST op tegen Argentinië.

Alle FIH Pro Hockey League-wedstrijden 2023/24 wordt uitgezonden op JioCinema, daarnaast worden alle wedstrijden in India uitgezonden op Sports18 – Khel.