Duitsland versus België Hockey Wereldbeker Hoogtepunten: GER verslaat BEL met 5-4 in penalty shootout

Volg hier alle updates:

29 januari 2023 21:01 IST

Duitsland versus België, WK hockey 2023, live uitzending: Duitsland wint WK

Thies Prinz scoort voor Duitsland.

Tanguy Cosyns faalde.

Duitsland werd wereldkampioen omdat het na strafschoppen met 5-4 won.

Victor Wegnez is afwezig voor België.

Ook Marco Miltkau werd gedwarsboomd door de Belgische doelman. Duitsland leidt met 2-1.

29 januari 2023 20:53 IST

De Duitse doelman dwarsboomde de poging van Arthur De Sloover.

Hannes Müller verslaat de Belgische doelman.

29 januari 2023 20:51 IST

Laatste nieuws over het WK hockey Duitsland versus België 2023: strafschoppen

Florent Aubel begon de strafschoppenserie toen hij langs de Duitse doelman dribbelde en scoorde.

Niklas Wellen scoorde vervolgens voor Duitsland.

29 januari 2023 20:47 IST

Beide teams scoorden na de normale speeltijd elk drie doelpunten, zodat de laatste wedstrijd zou worden beslist door middel van strafschoppen.

29 januari 2023 20:43 IST

Duitsland vs België WK Hockey 2023 Live Update: België maakt gelijk

België won opeenvolgende strafcorners en Tom Boon vuurde een krachtig schot langs de Duitse verdedigers en doelman om met nog minder dan twee minuten te gaan gelijk te maken. GER 3-3 BELL (4e helft)

29 januari 2023 20:41 IST

Laatste nieuws over het WK hockey tussen Duitsland en België 2023: Duitsland vermijdt last-minute bedreigingen

Nog geen drie minuten resteerden toen België een gevaarlijke penetratie maakte, maar de bal werd weggewerkt door een Duitse verdediger. Er volgde een tweede poging, die opnieuw werd goedgekeurd, maar België vroeg om een ​​verwijzing en kreeg een strafcorner.

De strafcorner werd goed verdedigd en Duitsland voorkwam in de slotminuut een dreiging.

GER 3-2 BEL (13′, 4e kwart)

29 januari 2023 20:34 IST

Laatste nieuws over WK hockey Duitsland versus België 2023: BEL onder druk

We zijn halverwege het laatste kwart en Duitsland behoudt nog steeds zijn kleine voorsprong van één doelpunt. Aan de andere kant zoekt België nu naar de gelijkmaker. GER 3-2 BEL (9′, 4e kwart)

29 januari 2023 20:28 IST

Laatste nieuws over het WK hockey tussen Duitsland en België 2023: GER neemt de leiding

Duitsland kwam al vroeg op voorsprong en het was hun aanvoerder, Mats Grambusch, die het doelpunt scoorde. Hij vond de bal aan de linkerkant van het doel en schoot de bal tussen de benen van de Belgische doelman door, het net in. GER 3-2 BELL (3′, 4e kwart)

29 januari 2023 20:25 IST

Laatste nieuws over het WK hockey tussen Duitsland en België 2023: laatste ronde

De laatste ronde is begonnen en beide teams hebben elk twee doelpunten gescoord.

29 januari 2023 20:23 IST

Duitsland versus België Hockey World Cup 2023 Live Updates: nog 15 minuten

De derde helft eindigde toen Duitsland opnieuw gelijk maakte. Kan België met nog 15 minuten te gaan de voorsprong herstellen?

GER 2-2 BELL (3e kwart)

29 januari 2023 20:18 IST

Laatste nieuws over WK hockey Duitsland versus België 2023: GER maakt gelijk

Duitsland maakte gelijk. Duitsland kreeg een strafcorner, die Gonzalo Peillat op de paal tikte. GER 2-2 BEL (12′, 3e helft)

29 januari 2023 20:16 IST

Laatste nieuws over WK hockey Duitsland vs België 2023: GER op zoek naar gelijkmaker

Duitsland heeft deze situatie ook eerder meegemaakt. De situatie leek op dit moment dus niet al te stressvol voor hen. Ondertussen werd er geprobeerd een doelpunt te maken, maar dat werd door de Belgische doelman eenvoudig opzij geschoven. GER 1-2 BELL (10′, 3e helft)

29 januari 2023 20:11 IST

Duitsland versus België Hockey World Cup 2023 Live Updates: 2e ronde in uitvoering

De tweede helft begon en België zette de eerste aanval in. Vijf minuten na het derde kwart bleef de score echter hetzelfde. GER 1-2 BELL (derde kwartaal)

29 januari 2023, 19:56 IST

Duitsland versus België Hockey Wereldkampioenschap 2023 Live Update: Duitsland Score

Duitsland kreeg tegen het einde van de tweede helft een strafcorner toegekend. De bal raakte het been van de Belg, nadat hij via de stick van zijn teamgenoot stuiterde.

De strafcorner werd gered door de doelman, maar Duitsland kreeg de tweede. Deze keer kwamen ze met verschillende tactieken. In plaats van de bal in het doel te trappen, wordt de bal gestopt, naar rechts gepasseerd en vervolgens in de verre hoek getrapt. De bal stuiterde lichtjes, voordat hij Niklas Wellen aan de linkerkant van de doelpaal bereikte. Hij controleerde de bal en trapte hem met een volley in het doel.

De eerste helft eindigde ook toen België met één doelpunt voorsprong de rust inging. GER 1-2 BELL (eerste helft eindigt)

29 januari 2023, 19:50 IST

Laatste nieuws over het WK hockey tussen Duitsland en België 2023: strakke verdediging

De verdediging van beide teams was erg strak in de tweede helft, met zeer weinig cirkelpenetratie, die, als dat wel was gebeurd, door verdedigers zou zijn onderschept, waardoor de doelman van beide teams niet in staat was om in actie te komen. Nog drie minuten in de tweede helft. GER 0-2 bel

29 januari 2023, 19:46 IST

Duitsland versus België Hockey World Cup 2023 Live Update: GER op zoek naar openingskansen

Duitsland zocht naar kansen, terwijl België de voorsprong van twee doelpunten behield. GER 0-2 BEL (7′, 2e helft)

29 januari 2023, 19:42 IST

Duitsland versus België WK Hockey 2023 Live Updates: strafbal verspild

Duitsland kreeg een strafschop toegekend toen de bal werd geblokkeerd door de Belgische verdediger, die zijn lichaam gebruikte om de dreiging te ontwijken.

De Duitser probeerde de bal in de bovenhoek van het doel te trappen, die op de paal terechtkwam en vervolgens op de paal. GER 0-2 BEL (4′, 2e helft)

29 januari 2023, 19:38 IST

Laatste nieuws over het WK hockey Duitsland versus België 2023: vroege strafcorner

De tweede helft begon en België won binnen een minuut een strafcorner. Zijn schot ging op doel, maar werd goed gepareerd door de Duitse doelman. GER 0-2 BEL (1′, tweede helft)

29 januari 2023, 19:33 IWST IST

Duitsland versus België Hockey World Cup 2023 Live Update: Ronde 1 eindigt

De eerste helft eindigde met een 2-0 voorsprong voor België in de eerste 15 minuten. In een tijdsbestek van één minuut werden twee Belgische doelpunten gemaakt. GER 0-2 BELL (1e helft)

29 januari 2023 19:29 IST

Duitsland vs België WK Hockey 2023 Live Nieuws: België verdubbelt zijn voorsprong

België verdubbelde de voorsprong toen Tanguy Cosyns vanaf de linkerkant een pass vlak voor doel kreeg. Hij trapte erin, maar de Duitsers kozen ervoor om voor een beoordeling te gaan, maar ze misten. GER 0-2 BELL (10′, eerste helft)

29 januari 2023, 19:27 IST

Laatste nieuws over het WK hockey tussen Duitsland en België 2023: België wint

België passeerde de bal en behield het balbezit. De Duitse verdedigers lieten de spelers niet toe de cirkel binnen te dringen, waardoor de Belgische spelers gedwongen werden de bal terug te rollen toen ze de cirkel naderden. Duitsland nam eindelijk de bal in handen.

Kort nadat België op voorsprong kwam, zette Florent Aubel België op voorsprong, toen hij de bal ving, die van richting werd veranderd door een Duitse speler. Hij stopte het in de cirkel en probeerde het te laten stuiteren. De kracht achter het schot was voldoende om de doelman te verslaan. GER 0-1 BEL (10′, eerste helft)