Een gelukkig doelpunt zorgde ervoor dat België bovenaan de kwalificatiegroep terechtkwam

BAKU, 9 september (Reuters) – Yannick Carrasco scoorde per ongeluk een doelpunt toen het door een blessure getroffen België zaterdag met 1-0 won in Azerbeidzjan en bovenaan de EK-kwalificatiegroep F stond, waarbij hij een slecht veld en stijgende temperaturen overwon en een recordoverwinning behaalde.

België overtreft Oostenrijk op doelsaldo met 10 punten uit vier wedstrijden.

België keek vanaf het begin naar de aanval toen Leandro Trossard de paal raakte na een keurige pass van Romelu Lukaku. Hij speelde dit seizoen ondanks dat hij slechts twintig minuten speelde bij de club, maar eindigde met weinig kansen in een matige eerste helft.

Maar ze slaagden erin de impasse in de 38e minuut te doorbreken met een gelukkig doelpunt toen het afstandsschot van Johan Bakayoko een bewusteloze Carrasco raakte, waardoor de bal gedwongen werd van richting te veranderen en de thuisdoelman in verwarring achterbleef.

België, dat vanwege langdurige blessures zonder doelman Thibaut Courtois en middenvelder Kevin De Bruyne zat, toonde late vastberadenheid na het aanbrengen van wijzigingen waarbij Manchester City-nieuwe aanwinst Jeremy Doku bijna een tweede doelpunt toevoegde.