Onuachu scoorde 13 doelpunten in acht wedstrijden toen Genk won van Anderlecht om de voorsprong van België in de competitie uit te breiden

Paul Onuachu scoorde zijn 13e doelpunt in acht wedstrijden, terwijl Joseph Paintsil zondag assisteerde toen Genk Anderlecht met 2-0 versloeg.

• Onuachu scoorde in zijn zevende wedstrijd in acht wedstrijden
  • De spits van Super Eagles scoorde zondag het eerste doelpunt van Genk
  • De 28-jarige heeft nu alleen verloren van Haaland in Europa

WAT IS ER GEBEURD? Onuachu zette zijn Haaland-achtige run voort toen hij na 19 minuten de score opende voor Genk en de bal in de rechterbenedenhoek raakte nadat Daniel Munoz een simpele pass naar zijn voeten schoof.

Het doelpunt kwam slechts een minuut nadat de Nigeriaanse international een gouden kans miste toen hij een voorzet kreeg in het strafschopgebied en alleen ruimte vond om een ​​onnauwkeurig schot te produceren.

Paintsil produceerde vervolgens een prima pass die Gerardo Arteaga in het strafschopgebied vond en hij profiteerde van de situatie om acht minuten na rust een laag schot in de achterkant van het net te schieten voor 2-0.

GROTERE GEHEEL: Het is een geweldige doelpuntenreeks voor Onuachu die niet te stoppen lijkt, gezien het feit dat hij slechts in één van zijn laatste acht wedstrijden niet heeft gescoord.

Met zijn 13 goals leidde hij de race om de Gouden Schoen van de Jupiler Pro League met Mario Gonzalez uit Leuven als tweede met 11 goals.

Alleen Erling Haaland (18) heeft meer competitiedoelpunten gescoord in de Europese eredivisie dan de international van Nigeria, wiens telling beter is dan Robert Lewandowski, Kylian Mbappé en Christopher Nkunku, de topscorers in La Liga, Ligue 1 en de Bundesliga, met elk 12 doelpunten.

Nadat hij voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal donderdag werd teruggeroepen naar de selectie van Nigeria, is zijn vorm een ​​hoofdpijnpunt geworden voor Super Eagles-coach Jose Peseiro, die een aanvallende topopstelling heeft om uit te kiezen, waaronder Napoli’s Victor Osimhen en Lorient’s Terem Moffi.

Ondertussen liet Paintsil de Ghanese coach Otto Addo zien wat hij kon verwachten voordat hij maandag de definitieve Black Stars World Cup-selectie aankondigde door zijn zesde assist van het seizoen te geven.

Door de overwinning pakte Genk een voorsprong van 10 punten aan de top van de competitie met 46 punten in de WK-pauze.

ALLE OGEN OP: De focus lag op Onuachu, die vorige week vier doelpunten maakte in Genk’s 4-1 overwinning op Sporting Charleroi en hij stelde opnieuw niet teleur.

BESLISSING: Onuachu blijft records breken in België en hij lijkt Genk naar de titel te leiden terwijl de Gouden Schoen aan zijn kant staat.

WAT IS HET VOLGENDE? Onuachu zal zich aansluiten bij de Super Eagles voor de vriendschappelijke wedstrijd, terwijl Paintsil hoopt tot de top 26 te behoren die door Addo is geselecteerd voordat hij zich bij de Black Stars-ploeg voegt voor het WK.

Welk Afrikaans team komt het verst op het WK?