Succesvolle uitkomstspreuk voor racer Gordie Mutch

Een coureur afkomstig uit Turriff beleeft een succesvol seizoen in de UK Praga Cup.

Gordie Mutch leidt momenteel het kampioenschap met 19 punten met nog één ronde en twee races te gaan tijdens de Donington Park GP op 22 en 23 oktober.

Mutch nam onlangs ook deel aan een van de grootste races op de historische racekalender in Spa Francorchamps in België, in een uithoudingsrace van zes uur.

Samen met Andrew Smith en Alasdair McCaig wonnen ze de P5-klasse en zijn 10e overall.

Gordie Mutch hielp zijn team aan de overwinning in zijn klasse tijdens de Belgische motorrace.

Het was een enorm resultaat voor het team omdat ze met professionele rijders moesten strijden.

McCaig deed de eerste taak, maar tegen het einde begon hun Jaguar te haperen vanwege problemen met de brandstoftoevoer. De auto stopte in zijn sporen, maar werd weer tot leven gewekt.

Zijn pitstop was gepland en Mutch nam het net buiten de top 30 over. Hij nam vervolgens 20 plaatsen over en overhandigde zijn auto aan Smith, die de leidende auto in de P5-klasse passeerde voor de overwinning en 10e algemeen.

Bovendien won Mutch ook een ronde van het eX Wereldkampioenschap in simulatorraces en versloeg enkele van de beste racers ter wereld.

Wil je reageren op dit artikel? Zo ja, klik dan op hier om uw gedachten in te dienen en ze kunnen in druk worden gepubliceerd.