Indiase vrouwen vechten tegen België in openingswedstrijd

India’s roestig ogende dameshockeyteam zorgde een paar keer voor gemakkelijk balbezit voordat ze het in het vierde kwartaal uitvochten, maar verloor uiteindelijk met 2-1 van België in de eerste van twee FIH Pro League-wedstrijden hier op zaterdag.

Een aanvallend begin van de wedstrijd zorgde ervoor dat beide teams in de beginfase kansen creëerden, maar het was België dat de overhand kreeg toen ze in de derde minuut op voorsprong kwamen via aanvoerder Nelen Barbara.

Beperkt aanbod | Express Premium met ad-lite voor slechts Rs 2 per dag Klik hier om je te abonneren

De gastheren zetten India onder druk met hun gestructureerde aanval en kregen twee corners in respectievelijk de 5e en 7e minuut, maar de verdediging van India stond hoog om hen een tweede doelpunt te onthouden.

Minuten later verdiende India hun eerste strafcorner van de wedstrijd, maar de poging van Rani miste het doel en kwam niet tot de gelijkmaker in het eerste kwart.

Met één doelpunt achterstand begon India de verdediging en het Belgische middenveld onder druk te zetten. In de eerste minuten creëerden ze zelfs kansen, maar de pass van Neha op Salima Tete in de cirkel ging naast.

De thuisploeg reageerde met een snelle tegenaanval die hen hielp om back-to-back penaltycorners te krijgen, maar opnieuw faalden ze om hun kansen te benutten.

Met België dat enigszins het balbezit domineerde, probeerden ze kansen te creëren, maar de Indiase verdediging vocht hard tegen alles wat de gastheren naar hen toe gooiden en zorgde ervoor dat er laat in de eerste helft geen doelpunten meer werden gescoord.

België begon agressief aan het derde kwart en verdiende in de 32e minuut een corner, maar hun poging ging naast de paal. In de 35e minuut vond Andre Ballenghien het net om de gastheren op een 2-0 voorsprong te brengen.

De verdediging van India werd overrompeld toen België snel een lange hoek pakte en een pass in de cirkel de laatste hand legde aan Ballenghien.

Na nog een paar doorbraken binnen de Indiase cirkel, kreeg België nog een corner, maar slaagde er niet in om het om te zetten toen hun poging de voeten van de Belgische spits raakte.

India gaf niet gemakkelijk op en deed een geïmproviseerde aanval, waardoor ze vroeg in het laatste kwart een van hun twee kansen wisten te benutten.

Na het schot van Ishka Choudhary op doel was het de jonge spits Lalremsiami die er in de 48e minuut een terugtrok voor India. Hij won de bal in het aanvallende kwartier en schoot hem kalm in het net.

India bleef België constant onder druk zetten in hun poging om een ​​late gelijkmaker te scoren, maar de thuisploeg hield India tegen en behaalde een 2-1 overwinning.

Het was een onvergetelijke wedstrijd voor veteraan Rani die 250 interlands afwerkte.

India neemt het op 12 juni in hun tweede wedstrijd in de Pro League op tegen België.