Zweden Vrouwen 5 – 0 Portugal Vrouwen

Twee doelpunten van Filippa Angeldahl van Manchester City hielpen Zweden zich te kwalificeren voor de kwartfinales van Euro 2022 door Portugal met 5-0 te verslaan in hun laatste Groep C-wedstrijd.

Door de overwinning in Leigh Sports Village, in combinatie met Nederland dat Zwitserland slechts met een marge van drie doelpunten versloeg, kwalificeerde de nummer twee van de wereld zich voor Frankrijk bij de laatste acht.

Een eigen doelpunt van Carole Costa, de penalty van Kosovare Asllani en een laat doelpunt van Stina Blackstenius zorgden ervoor dat Zweden in stijl won en zo hun groep overtrof, maar ze zullen tot maandagavond moeten wachten om hun knock-out tegenstanders met IJsland, België en Italië te kennen. nog kan winnen. geslaagd voor groep D.

Het grote nieuws voor de aftrap was de goede vorm van veteraan Caroline Seger van 17 opeenvolgende wedstrijden voor Zweden op het EK die eindigde met een hielprobleem.

Portugal bracht ook wijzigingen aan en baas Francisco Neto deed een beroep op ervaren doelman Patricia Morais, die in actie kwam met een prima redding om Johanna Rytting Kaneryd te weigeren.

Aan de andere kant en Costa had Portugal op voorsprong kunnen zetten toen hij de corner van Andreia Norton oppakte, maar zijn halve volley vloog over het doel.

Dat kon de geest van het enorme Zweedse contingent bij Leigh niet temperen, dat was teruggekomen en een doelpunt maakte om minuten later te vieren.

Afbeelding:
De Zweedse spelers vieren feest met hun fans nadat ze hun perfecte staat van dienst hebben behouden en de knock-outfase van het Europees kampioenschap hebben bereikt

De impasse werd in de 21e minuut verbroken toen Morais een hoekschop van Jonna Andersson niet kon pareren, met zijn zwakke aanval waardoor Angeldahl een kans van dichtbij kon benutten.

Een teleurstellende overwinning voor Portugal, dat vanwege het verbod van Rusland pas laat voor het toernooi werd opgeroepen, zou hen naar hun eerste kwartfinales hebben gestuurd, maar ze kregen nog een klap voor de rust toen Catarina Amado moest vertrekken. veld op een brancard.

Rytting Kaneryd kreeg een gele kaart voor zijn tackle op Amado voordat Zweden een tweede doelpunt werd geweigerd door een buitenspelvlag nadat Blackstenius goed was geëindigd na de geweldige aanval van Asllani.

De ploeg van Peter Gerhardsson kon een paar minuten later opgelucht ademhalen dankzij een ander set stuk.

Asllani nam een ​​vrije trap in de buurt van de naamregel en sneed af voor Angeldahl, die een prachtige curling-finish in de hoek produceerde.

Met zeven extra minuten als gevolg van Amado’s blessure, zat Zweden in de groef en bezorgde Portugal nog meer pijn voor het fluitsignaal van de rust.

Een corner van Andersson raakte dit keer de paal en Costa kon onder druk van Amanda Ilestedt alleen langs zijn eigen keeper komen.

Diana Silva hielp Zweden kort na rust nog een handje met een voorzet die Asllani de kans gaf om vanaf de stip te scoren en de Real Madrid-aanvaller krulde zijn penalty op coole wijze om er 4-0 van te maken.

De VAR ontkende opnieuw het doelpunt van Blackstenius van Arsenal in de 60e minuut toen zijn verkeerde kopbal, die over de lijn ging, werd uitgesloten omdat hij zich in buitenspelpositie bevond.

Blackstenius zou het laatst lachen, en daarbij de andere kanshebbers een waarschuwing geven, toen hij in de extra tijd het doel miste op Euro 2022 met een prachtig schot van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek.

Het bezorgde Zweden een grote overwinning, waardoor ze bovenaan Groep C stonden nadat titelverdediger Nederland Zwitserland slechts met 4-1 kon verslaan.

Wat is het volgende?

Zweden keert vrijdag terug naar Leigh Sports Village om het in de derde kwartfinale op te nemen tegen IJsland, België of Italië.

Volg Euro 2022 op Sky Sports

Blijf deze zomer op de hoogte van het laatste nieuws over Euro 2022 op Sky Sports en Sky Sports News.

De berichtgeving wordt verzorgd door Sky Sports WSL-presentator Caroline Barker, samen met Jessica Creighton en Kyle Walker. Ondertussen zullen Karen Carney, Sue Smith, Courtney Sweetman-Kirk en Laura Bassett gedurende het toernooi analyses geven.

Ze krijgen ook gezelschap van ervaren Engelse doelman Karen Bardsley en Manchester City-verdediger Esme Morgan.

Experts en presentatoren zullen werken vanuit de Euro 2022 Sky Sports Women Mobile Presentation Bus, die Sky Sports News-teams door het hele land zal volgen naar de verschillende stadions waar wedstrijden worden gespeeld.

Daarnaast wordt de Sky Sports Essentials Football Podcast vanaf 21 juni voor het toernooi hernoemd naar de Sky Sports Women’s Euro Podcast. Het wordt gehost door Charlotte Marsh en Anton Toloui en zal exclusief nieuws en interviews met spelers bevatten, naast een robuuste programmering rond het toernooi.

Euro 2022: knock-out…

Kwartfinale

woensdag 20 juli

Kwartfinales 1: Engeland vs Spanje – aftrap 20:00, Brighton and Hove Community Stadium

donderdag 21 juli

Kwartfinales 2: Duitsland vs Oostenrijk – aftrap om 20.00 uur, London Community Stadium

vrijdag 22 juli

Kwartfinales 3: Tweede plaats Zweden vs Groep D – aftrap 20.00 uur, Leigh Sports Village

Kwartfinales 4: Frankrijk vs Nederland – aftrap om 20.00 uur, New York Stadium

Halve finales

dinsdag 26 juli

Halve finale 1: Kwartfinale winnaar 1 vs. Kwartfinale winnaar 3 – aftrap 20:00, Bramall Lane

woensdag 27 juli

Halve finale 2: Kwartfinale winnaar 2 vs. Kwartfinale winnaar 4 – aftrap 20:00, Stadium MK